Η «Χιόνη» σαρώνει τα Χανιά - Ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων (pics)

Η «Χιόνη» σαρώνει τα Χανιά - Η «Χιόνη» σαρώνει τα Χανιά -

Η κακοκαιρία έχει «σαρώσει» τα Χανιά. Πολλές είναι οι υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί, ενώ πολλοί τονίζουν ότι είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει σημειωθεί στο Νομό τα τελευταία χρόνια.

Ο Χανιώτης Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης θα βρεθούν στις πληγείσες περιοχές των Χανίων προκειμένου να δουν από κοντά τις βιβλικές καταστροφές που έχουν σημειωθεί από την προχθεσινή Θεομηνία.

Οι ζημιές εκτιμούνται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδρακης τους υπέδειξε τα σημεία με τις μεγαλύτερες καταστροφές. Όλοι τόνισαν ότι είναι η μεγαλύτερη καταστροφή που έχει σημειωθεί στο Νομό τα τελευταία χρόνια.

χανια

Αυτό που τονίστηκε είναι πως πρώτα θα πρέπει να γίνει μία καταγραφή των ζημιών και στη συνέχεια να ζητηθεί η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση τους.

χανια1

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν δύο δήμοι των Χανίων

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν δύο δήμοι των Χανίων εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε χθες την περιοχή.

χανια2

Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, μετά το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας απέστειλε αίτημα ζητώντας να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλη η περιφερειακή ενότητα των Χανίων.

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης κήρυξε τους Δήμους Αποκορώνου και Καντάνου-Σελίνου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων της Περιφέρειας Κρήτης «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων (βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) στις 13-14/02/2019 στις παραπάνω περιοχές», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση.

Πηγή: cretapost.gr

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.