Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας - Συμεχίζονται οι βροχές

Καιρός: Μικρή άνοδος της Καιρός: Μικρή άνοδος της

Καιρός: Βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας περιμένουμε σήμερα. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στη Νοτιοανατολική Θεσσαλία, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στην Ανατολική Πελοπόννησο, βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019.

Επισημαίνεται ότι στη Βόρεια και κυρίως στη Δυτική Κρήτη τα φαινόμενα θα είναι και πάλι τοπικά ισχυρά, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά του νησιού και κατά τόπους σε ημιορεινά τμήματα. Στην αρχή της ημέρες παροδικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρα σε πεδινά τμήματα της Θράκης και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -6 έως 7 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11, στην Ήπειρο από 7 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 0 έως 11, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 5 έως 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 5 έως 13 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 5 έως 11 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη του Αιγαίου όπου οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με μικρή περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα προοδευτικά θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά του νομού και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις, 7 με 8 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος. Παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 300 μέτρα) που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα βόρεια. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά και νότια 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων στις Κυκλάδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα δυτικά 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση στα βόρεια από το απόγευμα. Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.