Αποφυλακίζεται η σύγχρονη «Μήδεια» της Πάτρας - Σκότωσε το μωρό της και το έβαλε στην κατάψυξη

Αποφυλακίζεται η σύγχρονη Αποφυλακίζεται η σύγχρονη

Είχε χαρακτηριστεί ως σύγχρονη Μήδεια, καθώς σκότωσε το μόλις 3 μηνών αγοράκι της και για να μην γίνει αντιληπτή η πράξη της δεν δίστασε να το βάλει στην κατάψυξη του ψυγείου του σπιτιού της.

Το περιστατικό που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, συνέβη τον Ιούλιο του 2013 σε χωριό της Αχαΐας και για την 36χρονη σήμερα βρεφοκτόνο "ανοίγει" ο δρόμος της αποφυλάκισης της με την απόφαση του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πάτρας, μείωσε την ποινή της, σε 12ετή κάθειρξη αφού αναγνώρισε ελαφρυντικά και δεδομένου πως έχει εκτίσει ικανό χρονικό διάστημα στις φυλακές, μπορεί να αφεθεί ελεύθερη. Η γυναίκα, πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του εγκλήματος και την προφυλάκιση της, η Πατρινή δικηγόρος της που είχε οριστεί αυτεπάγγελτα Αγγελική Παναγιωτοπούλου, είχε ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής γνωμάτευσης. Το πόρισμα τότε έκανε λόγο για ψυχική διαταραχή, καθώς η γυναίκα φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, ενώ κατά την περίοδο τέλεσης τους εγκλήματος, εκτιμήθηκε πως διένυε επιλόχειο κατάθλιψη.

Η δικηγόρος της 31χρονης σε δηλώσεις της (11-07-2013) υποστήριξε πως πρόκειται για μια ταλαιπωρημένη γυναίκα, που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια ως εσώκλειστη για 19 χρόνια σε ιδρύματα και όπως η ίδια η 31χρονη αποκάλυψε στον Εισαγγελέα σε ηλικία 10 ετών έπεσε θύμα βιασμού από συγγενικό της πρόσωπο.

Το χρονικό του εγκλήματος

Στις 6 Ιουλίου του 2013 τόσο η τοπική κοινωνία Αλεποχωρίου Αχαΐας όσο και το Πανελλήνιο, συγκλονίζεται από την είδηση πως 31χρονη μητέρα σκότωσε το βρέφος της και στην συνέχεια το έβαλε στην κατάψυξη.

Η αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος, έγινε όταν ο πατέρας του μωρού και σύντροφος της σύγχρονης «Μήδειας» επιστρέφοντας στο σπίτι από ολιγοήμερη απουσία αντελήφθη πως το παιδί ήταν παγωμένο.

Λίγη ώρα αργότερα η σύντροφος του αποκάλυψε την πράξη της.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας, όπου φέρεται αρχικά να υποστήριξε πως χτύπησε με τα χέρια της το βρέφος για να σταματήσει να κλαίει.

ΠΗΓΗ: tempo24.news

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.