Αυτή είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που υποπτεύεται η Αντιμοκρατική για τη βόμβα στον ΣΚΑΪ

Αυτή είναι η «Ομάδα Λαϊκών Αυτή είναι η «Ομάδα Λαϊκών

Ποια είναι τελικά η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» στην οποία στρέφεται η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία; 

Το μέγεθος της έκρηξης ήταν αυτό που ώθησε την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να ερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα και τη σχέση που μπορεί να έχει η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών με αυτήν. 

Πιο αναλυτικά, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (ΟΛΑ) η οποία θεωρείται η μετεξέλιξη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» αναφέρονται σε διάφορες πηγές κι ως «ληστές του Διστόμου» ενώ πληροφορίες επισημαίνουν πως σε ορισμένα χτυπήματα τους έχουν συνεργαστεί και με τον Νίκο Μαζιώτη. 

Η ΕΛΑΣ υπογραμμίζει πως η ΟΛΑ αποτελείται από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και κατηγορούμενοι του ποινικού δικαίου.

Παράλληλα, επιτελικό ρόλο στην οργάνωση φαίνεται πως έχει μια γυναίκα, η δράση της οποίας αποκαλύφθηκε κατά το χτύπημα της ΟΛΑ στην πρεσβεία του Ισραήλ αλλά και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Το ιστορικό των επιθέσεων της ΟΛΑ: 

Νέα Δημοκρατία – Ιανουάριος 2013

Αυτό ήταν το πρώτο χτύπημα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών ήταν μετά τα μεσάνυκτα της 14ης Ιανουαρίου στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού. Στην εν λόγω περίπτωση ένοπλοι είχαν κατέβει από όχημα και γάζωσαν με πυρά το κτίριο. Στην επίθεση είχαν χρησιμοποιηθεί ένα Καλάσνικοφ αλλά και ένα magnum 38 special

Σπίτι Γερμανού Πρέσβη – Δεκέμβριος 2013

Η συγκεκριμένη επίθεση είχε γίνει στην πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι. Την στιγμή της επίθεσης βρισκόταν μέσα στο φυλάκιο ειδικός φρουρός αλλά δεν είχε τραυματιστεί. Και πάλι οι δράστες έφτασαν με όχημα στο σημείο και έριξαν κατά ριπάς πυρά. Η Αντιτρομοκρατική είχε συλλέξει περισσότερους από 60 κάλυκες μετά την επίθεση.

Εγκαταστάσεις Mercedes – Ιανουάριος 2014

Τον Ιανουάριο του 2014, η ΟΛΑ είχε εξαπολύσει ρουκέτα κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes-Benz» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Πρεσβεία Ισραήλ – Δεκέμβριος 2014

Και τον Δεκέμβριο του 2014 ένοπλα μέλη της ΟΛΑ γάζωσαν με σφαίρες την ισραηλινή πρεσβεία στο Παλαιό Ψυχικό, στις 3.00 τα ξημερώματα. Οι δράστες έριξαν 54 σφαίρες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα πριν εξαφανιστούν.

ΣΕΒ – Νοέμβριος 2015

Βόμβα μεγάλης ισχύος εξερράγη στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές.

Υπουργείο Εργασίας – Δεκέμβριος 2016

Τα μέλη της ΟΛΑ τοποθέτησαν βόμβα σε σακίδιο που άφησαν έξω από το υπουργείο. Η βόμβα δεν είχε εκραγεί αφού είχαν επέμβει έγκαιρα οι αρχές και προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Eurobank – Απρίλιος 2017

Ισχυρή βόμβα είχε εκραγεί έξω από τα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα στην Αθήνα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, δυο άνδρες είχαν αφήσει την τσάντα έξω από τα γραφεία και διέφυγαν με μηχανάκι.

Εφετείο Αθηνών – Δεκέμβριος 2017

Η ΟΛΑ είχε κάνει διπλό χτύπημα με βόμβα αλλά και πυροβολισμούς στο κτίριο του Εφετείου στη Λουκάρεως. Μάλιστα, οι ένοπλοι είχαν ανοίξει πυρ και κατά του φρουρού. Ο φύλακας είχε καταθέσει ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτίριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Διέφυγαν και πάλι με όχημα το οποίο λίγο αργότερα βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.