Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ - Δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα (pics)

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον

Έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ στο Φάληρο, στις 2.37 τα ξημερώματα. Είχαν προηγηθεί δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στον ΑΝΤ1 και στο Zougla.gr και και η περιοχή είχε αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις.

Να σημειωθεί ότι τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν από κινητό τηλέφωνο, δηλαδή κάλεσαν από εμφανή αριθμό. Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 45 λεπτά και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Μάλιστα, είναι πρωτοφανές ότι ο άγνωστος δράστης κάλεσε από αριθμό χωρίς απόκρυψη.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, ενώ από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι και, πράγματι, η έκρηξη σημειώθηκε στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. 

Η έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού ήταν τόσο ισχυρή που προκάλεσε ζημιές στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ΣΚΑΙ και η Καθημερινή, κυρίως σπασμένα τζάμια, σε σχεδόν όλους τους ορόφους του κτιρίου.  Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, η βόμβα αποτελούνταν από τουλάχιστον 5 κιλά εκρηκτικής ύλης.

skai4

skai7

skai1

skai5

skai2

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε σάκος μέσα στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.

skai6

skai3

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.