Στην εισαγγελία Μυτιλήνης τα στοιχεία για τις κακοποιήσεις και τους βιασμούς στη Μόρια

Στην εισαγγελία Στην εισαγγελία

Μετά  τα δημοσιεύματα  για βιασμούς, κακοποιήσεις και εγκληματικές ενέργειες μέσα στη Μόρια, οι αστυνομικές αρχές του νησιού φαίνεται πως αποφάσισαν να τα συγκεντρώσουν και μαζί με τις επίσημες καταγγελίες των Γιατρών χωρίς Σύνορα να τις καταθέσουν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, στόχος του αστυνομικού Διευθυντή Ελευθέριου Ντουρουντού είναι να εξακριβωθούν από την εισαγγελική έρευνα τόσο αν τελικά οι καταγγελίες και τα δημοσιεύματα είναι αληθή όσο και αν υπάρχουν αστυνομικές παραλείψεις και ευθύνες για όσα διαδραματίζονται στο κολαστήριο της Μόριας.

Από την αρχή του χρόνου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, στον χώρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα  έξω από το ΚΥΤ Μόρια έχουν καταγραφεί 23 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, 9 αφορούσαν παιδιά ακόμα και πέντε ετών.

Την καταγγελία αυτή επανέλαβε ο Απόστολος Βεΐζης, γιατρός και Διευθυντής Προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα ξεκαθαρίζοντας ότι σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για τα παιδιά- κάποιες από αυτές αφορούσαν και βιασμό- είτε οι γονείς των παιδιών κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία, είτε οι ίδιοι οι γιατροί συνόδεψαν τα παιδιά τόσο στο νοσοκομείο όσο και στις Αστυνομικές αρχές.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.