Βόλος: Πέθανε σε δεξαμενή κρασιού από έλλειψη οξυγόνου - Ποινή φυλάκισης στον εργοδότη

Βόλος: Πέθανε σε δεξαμενή Βόλος: Πέθανε σε δεξαμενή

Ποινή φυλάκισης 20 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 58χρονο Αθηναίο για το δυστύχημα που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2016 σε εξοχική κατοικία στις Σταγιάτες με θύμα έναν 34χρονο Αλβανό.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 11 Οκτωβρίου 2016 στις 16.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος ανασύρθηκε νεκρός από δεξαμενή χωρητικότητας 1.600 λίτρων. Η πτώση του στη δεξαμενή σημειώθηκε ενώ έκανε μετάγγιση κρασιού καθώς στην τελευταία προσπάθειά του να καθαρίσει το φίλτρο έσκυψε μέσα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του λόγω ανεπάρκειας οξυγόνου. Η υπόθεση συζητήθηκε χθες (17-10-2018) στο ακροατήριο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου όπου ζωντάνεψαν εικόνες φρίκης.

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου κάθισε ο εργοδότης του 34χρονου, που είναι ο 58χρονος ιδιοκτήτης της εξοχικής κατοικίας. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος από το Δικαστήριο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και για το αδίκημα της εξ αμελείας παράβασης της εργατικής νομοθεσίας.

Ο εισαγγελέας για την υπόθεση

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την ενοχή του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία από αμέλεια επισημαίνοντας στο Δικαστήριο ότι δεν ενεχείρισε έγγραφο κινδύνου στον άτυχο άνδρα. «Εάν γνώριζε ο 34χρονος τον κίνδυνο που ελλόχευε δεν θα έβαζε το κεφάλι του μέσα στη δεξαμενή και δεν θα είχαμε αυτό το αποτέλεσμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ακολούθως τη μετατροπή της κατηγορίας της παράβασης εργατικής νομοθεσίας σε εξ αμελείας παράβαση της εργατικής νομοθεσίας, ενώ ζήτησε για την επιβολή της ποινής να αναγνωριστεί και συνυπαιτιότητα του θανόντος επικαλούμενος έγγραφο που έδειχνε αλκοόλ στο αίμα του.

Νωρίτερα κατά την ακροαματική διαδικασία η σύζυγος του θανόντος ενημέρωσε το Δικαστήριο ότι ο άτυχος 34χρονος εργαζόταν στην εξοχική κατοικία αναλαμβάνοντας να φέρει σε πέρας όλες τις δουλειές του σπιτιού. Είπε ότι στις 6 Οκτωβρίου του είχε τηλεφωνήσει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και του είχε αναθέσει να κάνει την μετάγγιση κρασιού.

Η ίδια ισχυρίστηκε ότι δεν λειτουργούσε η βρύση της δεξαμενής και ότι ο σύζυγός της χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει την αντλία. Η σύζυγος τόνισε ακόμη ότι ενημερώθηκε ότι όταν συνέβη το μοιραίο, ο 34χρονος είχε ανεβεί πάνω στη δεξαμενή με σκοπό να τραβήξει το φίλτρο. «Αργούσε να πέσει στη δεξαμενή. Όταν τον βρήκαν φαινόταν να προεξέχει από την επιφάνεια του κρασιού το ένα του πόδι», πρόσθεσε.

Αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματοςΑπό την πλευρά του ο 28χρονος μάρτυρας του δυστυχήματος βρισκόταν στην εξοχική κατοικία για πρώτη φορά προκειμένου να εργαστεί. Είπε ότι ο άτυχος 34χρονος τον ενημέρωσε για την μετάγγιση κρασιού που θα έκανε και του είπε ότι θα του ζητούσε βοήθεια. Ακολούθως περιέγραψε στο δικαστήριο τον τρόπο με τον οποίο γινόταν η μετάγγιση του κρασιού με τη χρήση ενός λάστιχου για να καθαρίζεται η αντλία που κατά διαστήματα βούλωνε.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι στην τελευταία προσπάθεια να καθαρίσει το λάστιχο της αντλίας ο 34χρονος βιαζόταν και δεν ακολούθησε την ίδια διαδικασία να το βγάζει εκτός της δεξαμενής και να το καθαρίζει με τα χέρια του.

«Ανέβηκε πάνω στη σκάλα έβαλε το χέρι μέσα στη δεξαμενή και το κρατούσε για να καθαρίσει το φίλτρο ενόσω ήταν μέσα στη δεξαμενή», επισήμανε και αναφέρθηκε μετά στις ενέργειές του μετά την πτώση του ανειδίκευτου εργάτη στην δεξαμενή. Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή:  taxydromos

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.