Δίπλωμα οδήγησης: Χωρίς εξετάσεις για τρίτη εβδομάδα - Αγωνία για χιλιάδες νέους οδηγούς

Δίπλωμα οδήγησης: Χωρίς Δίπλωμα οδήγησης: Χωρίς

Στον “αέρα” βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί υποψήφιοι οδηγοί καθώς η εβδομάδα που διανύουμε είναι η τρίτη χωρίς εξετάσεις.

Οι εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης δεν πραγματοποιούνται, λόγω του ότι οι εξεταστές παραμένουν απλήρωτοι και γι’ αυτό αποφάσισαν την αποχή τους από την δοκιμασία. Οι εξεταστές – υπάλληλοι των κατά τόπους Διευθύνσεων Μεταφορών που συμμετέχουν στις πρακτικές εξετάσεις για τη χορήγηση των αδειών οδήγησης από την 1η Οκτωβρίου απέχουν από την εργασία τους λόγω της μη καταβολής του εξεταστικού επιδόματος ενώ εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες πληρωμές, απειλούν με συνέχιση της αποχής τους. Από παράταση σε παράταση λοιπόν ενδέχεται να συνεχιστεί η πιστοποίηση των υποψηφίων οδηγών.

Οι εξεταστές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι από τα τέλη του περασμένου Απριλίου δεν τους καταβάλλεται το μηνιαίο επίδομα των 178 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις, που γίνονται εκτός του κανονικού ωραρίου τους. Πρόκειται για ένα θρίλερ διαρκείας, το οποίο βιώνουν οι υποψήφιοι οδηγοί και οι εκπαιδευτές τους από το 2016.

Ανακοίνωση του προέδρου του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδήγησης

Εφόσον προγραμματίζετε εξετάσεις, εξασφαλίστε τουλάχιστον ότι θα γίνουν! Δεν είναι δυνατό να "στήνετε" στις αφετηρίες εκπαιδευτές και υποψηφίους, κι όλοι μαζί να περιμένουν αν θα εμφανιστεί η επιτροπή ή όχι!

Στο σίριαλ "Εξετάσεις Υποψηφίων Οδηγών" καθημερινά προστίθενται νέα επεισόδια. Πέρα από την 6μηνη αναμονή για προγραμματισμό και την άθλια διαδικασία ισοζυγίου θέσεων, κάποιες υπηρεσίες προγραμματίζουν εξετάσεις, αλλά οι εξεταστές δεν προσέρχονται στις αφετηρίες εξετάσεων. Υποψήφιοι και εκπαιδευτές περιμένουν αδίκως. Αποτέλεσμα, και πάλι προγραμματισμός, και πάλι χαμένος χρόνος, και πάλι έξοδα και ταλαιπωρία. Οι αρμόδιοι όμως, ησύχως διάγουν την ώρα τους, περιμένοντας την ποθητή παράταση ή την κατάθεση του νομοθετήματος ανακούφισης και εξωραϊσμού ενός κατάπτυστου συστήματος Εκπαίδευσης-Αξιολόγησης

Αλήθεια, πόσο δύσκολο είναι να βγει μια ανακοίνωση που θα λέει ότι δεν προγραμματίζονται εξετάσεις λόγω αποχής των εξεταστών;

Τί εξυπηρετεί άραγε η απόφαση της κυρίας ή του κυρίου Περιφερειάρχη, ο οποίος ορίζει την ώρα έναρξης των εξετάσεων στις 13:30, ενώ ξέρει ότι υπάρχει αποχή;

Αρέσκονται φαίνεται οι διοικούντες να αποφασίζουν στον αέρα και να ικανοποιούνται οι διοικούμενοι με αναρτήσεις και δημοσιεύσεις.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής (Σ.Ε.Ο.) με λύπη και περίσκεψη παρακολουθεί όλα τούτα τα κακόγουστα που συμβαίνουν στο χώρο μας και προτείνει στους συναδέλφους εκπαιδευτές να μην συμμετέχουν σε κανένα προγραμματισμό - που ούτως ή άλλως δεν θα πραγματοποιηθεί - αποφεύγοντας την επανειλημμένη ταλαιπωρία και τον καθημερινό εξευτελισμό της αξιολόγησης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών και, τελικώς, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.