Έρευνα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Περιοχή Ναυάγιο Ζακύνθου

Έρευνα του Εθνικού & Έρευνα του Εθνικού &

Έρευνα του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Περιοχή Ναυάγιο Ζακύνθου

Επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμη Λέκκα πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτοψία στην περιοχή Ναυάγιο της Ζακύνθου και στο σημείο, όπου εκδηλώθηκε κατολίσθηση την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Η αποστολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ερευνητικού Προγράμματος ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και αφορά στη θωράκιση των περιοχών της Περιφέρειας από φυσικούς κινδύνους.

Η ερευνητική ομάδα την Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένες έρευνες με χρήση Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (UAV) και οργάνων αποτύπωσης αναγλύφου υψηλής ευκρίνειας (LIDAR), με στόχο την ακριβή εκτίμηση της ευστάθειας των βραχωδών όγκων στα πρανή της περιοχής του Ναυαγίου.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.