Print this page

Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς: Σώθηκα από πνιγμό το 2015, ο Θεός μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία

Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς: Συγκλονιστικός Τσιτσιπάς:

«Ο Τσιτσιπάς, το μαργαριτάρι που επιβίωσε το Αιγαίο». Αυτός είναι ο τίτλος στο αφιέρωμα που δημοσιεύει σήμερα η ισπανική εφημερίδα El Pais στον Έλληνα πρωταθλητή, θυμίζοντας μία δυσάρεστη ιστορία του 2015.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε 20 ετών την Κυριακή. Αλλά θα μπορούσε να πει ότι είναι... τριών», γράφει η El Pais.

Και συνεχίζει: «Το 2015 σχεδόν πνίγηκε στο νησί της Κρήτης και εκεί ήταν που ξαναγεννήθηκε. "Ποτέ δεν συνειδητοποίησα ότι η θάλασσα ήταν δύσκολη. Εμείς πήγαμε στη θάλασσα με τους φίλους, αλλά οι συνθήκες ήταν δύσκολες για κολύπτι. Ξεκίνησα την κατάποση νερού. Πνιγόμουν. Ήταν η μόνη φορά στη ζωή μου ένιωσα ότι είχα πεθάνει, ένα φρικτό συναίσθημα ότι όλα τελείωσαν εκεί", θυμάται ο νεαρός Έλληνες σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ATP».

Η ισπανική εφημερίδα σημειώνει τον Τσιτσιπά «σαν τον τενίστα που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή» και εξακολουθεί την αφήγηση του συμβάν της Κρήτης: «"Ο πατέρας μου, που μας κοίταξε από την ακτή, κολύμπησε σε μας και με τράβηξε σε ένα βράχο. Εκεί ήμουν σε θέση να αναπνεύσω κανονικά και στη συνέχεια σιγά-σιγά πήγαμε πίσω στην ακτή. Ένα πολύ άσχημη εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ". Ο Τσιτσιπάς αναγνώρισε το δραματικό αυτό γεγονός, σαν πριν και μετά στη ζωή του. "Ένιωσα ότι ο Θεός ήθελε να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία και άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου". Έναν χρόνο αργότερα, το 2016, έγινε επαγγελματίας τενίστας».

Στη συνέχεια η El Pais κάνει αναδρομή της πορείας του και σημειώνει: «Στην Ελλάδα είναι τρελοί με τον Τσιτσιπά. Οι άνθρωποι μιλούν γι' αυτόν στους δρόμους, σχεδόν σαν να ήταν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Τσιτσιπάς δεν έχει ακόμα τίτλους ATP. Αλλά στον κόσμο του τένις ξέρουν ήδη ότι με μόλις 20 χρόνια, ή τρία, έχει δείξει ότι είναι σε θέση να νικήσει οποιονδήποτε».