Ο τίτλος χάθηκε, η παγκόσμια υπόκλιση για τον Τσιτσιπά παραμένει

Ο τίτλος χάθηκε, η Ο τίτλος χάθηκε, η

Ο Ισπανός ήταν ασυναγώνιστος και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Έλληνα πρωταθλητή να διεκδικήσει το τρόπαιο. Ο Ράφα Ναδάλ επικράτησε με 2-0 (6-2, 7-6) αφού έπαιξε πολύ καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα μιας και παρουσιάστηκε απόλυτα συγκεντρωμένος κι εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το άγχος του 20άχρονου αντιπάλου του.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος Τσιτσιπάς προσπάθησε για μία ακόμη ανατροπή, αλλά δεν την ολοκλήρωσε.

Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να μην κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο, αλλά σίγουρα η πορεία του στο «Rogers Cup» του χάρισε πολλά με κυριότερο, το Νο15 στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εμφανίστηκε αρκετά αγχωμένος στο ξεκίνημα της αναμέτρησης σε αντίθεση με τον αντίπαλό του ο οποίος είχε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης.

Ο Ράφα Ναδάλ με δύο γρήγορα break και με μόλις έναν χαμένο πόντο στα game που σέρβιρε, κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2.

Ο Ισπανός από το ξεκίνημα του δεύτερου σετ επέβαλλε εκ νέου τον ρυθμό του κι «έσπασε» το σερβίς του Έλληνα τενίστα. Στη συνέχεια αμφότεροι κρατούσαν το σερβίς τους με τον Ναδάλ να το κάνει με χαρακτηριστική ευκολία και να μην απειλείται (είχε χάσει μόλις 2 πόντους στα πρώτα 7 σέρβις game του). Εκεί που όλα έμοιζαν να έχουν τελειώσει και ο Ισπανός σέρβιρε για τον τίτλο, ο Τσιτσιπάς αντέδρασε και με break ισορρόπησε την κατάσταση και έστειλε το σετ στο tie break.

Σε εκείνο το σημείο οι λεπτομέρειες έκριναν τον τίτλο με τον Ναδάλ να υποχρεώνει σε δύο λάθη τον αντίπαλό του και να πανηγυρίζει τον 33ο τίτλο Masters στην καριέρα του και 80ο συνολικά.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.