Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη γεωθερμία

Σε δημόσια διαβούλευση το Σε δημόσια διαβούλευση το

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην Ελλάδα, με τίτλο «Έρευνα, εκμετάλλευση και διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας και άλλες διατάξεις».

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε σχετική ανακοίνωσή του η γεωθερμία για μία μορφή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που αναπτύσσεται ταχύρυθμα στο εξωτερικό «πλην όμως το θεσμικό πλαίσιο (Ν. 3175/2003) δεν επέτρεπε αντίστοιχο ρυθμό και στην Ελλάδα».

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η θεσμική αναμόρφωση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, με έμφαση κυρίως στην ανάπτυξη πεδίων χαμηλής-μέσης ενθαλπίας αποσκοπώντας στην αξιοποίησης τους για άμεσες χρήσεις, οι οποίες έχουν ήπιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, και στην απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες και φορείς μπορούν να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι και την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.opengov.gr/minenv/?p=9454 .

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.