Άρειος Πάγος: Συζητήθηκε αίτηση αναίρεσης για την υπόθεση Novartis

Άρειος Πάγος: Συζητήθηκε Άρειος Πάγος: Συζητήθηκε

Ένα τμήμα της υπόθεσης Novartis απασχόλησε σήμερα τον Άρειο Πάγο. Συζητήθηκε η αίτηση αναίρεσης της αποφάσεως του Γ' Πλημμελειοδικείου Σερρών με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων μελών του δ.σ. της Novartis Hellas, μεταξύ των οποίων και του Ιταλού πρώην διευθύνοντος συμβούλου της.

Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Σερρών ελήφθη στο πλαίσιο δίκης, στο εδώλιο της οποίας κάθισαν ο Κωνσταντίνος Φρουζής, ακόμη τέσσερα άλλα μέλη του Δ.Σ. και δύο γιατροί, κατηγορούμενοι για υπερσυνταγραφήσεις προς όφελος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της δίκης, προέκυψε δικονομικό πρόβλημα, καθώς το κλητήριο θέσπισμα δεν είχε μεταφραστεί στα ελληνικά, με αποτέλεσμα να επέλθει παραγραφή (λόγω παρέλευσης της πενταετίας) και να παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος τους.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Σερρών, άσκησε αναίρεση κατά της απαλλακτικής απόφασης.

Σήμερα, η εισαγγελέας της έδρας, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αριστέα Θεοδόση, πρότεινε να γίνει δεκτή η αναίρεση, ενώ οι συνήγοροι των εμπλεκομένων ανέπτυξαν τα νομικά επιχειρήματά τους.

Ο Άρειος Πάγος επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.