Print this page

Γρονθοκόπησαν γονείς επειδή δέχθηκαν βοήθεια από Πακιστανούς στη σχολική γιορτή

Γρονθοκόπησαν γονείς Γρονθοκόπησαν γονείς

Με τον πιο απερίφραστο τρόπο καταδίκασε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τον «ρατσιστικό τραμπουκισμό» και τον «ξυλοδαρμό» γονέων στο 144ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής, τονίζοντας ότι «το δηλητήριο του ρατσισμού δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών».

Υπενθυμίζεται ότι δύο γονείς γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν δυο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αιτία -όπως έγινε γνωστό- η ανάθεση της προετοιμασίας της εκδήλωσης σε άτομα πακιστανικής καταγωγής που μένουν στην περιοχή.

Να σημειωθεί εξάλλου ότι το 144ο Δημοτικό Σχολείο είχε παραχωρήσει ο δήμος Αθηναίων για κυριακάτικα μαθήματα γλώσσας στα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στηρίζει πλήρως τον διευθυντή του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς «που έπραξαν το αυτονόητο και συμπεριέλαβαν όλα τα παιδιά στην τελετή» και ενώνει τη φωνή του «με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές που σύσσωμοι στέκονται στο πλευρό των παιδιών της Πακιστανικής Κοινότητας».

«Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς που δέχθηκαν τη φασιστική επίθεση και τους ζητούμε να συνεχίσουν να στηρίζουν ένα σχολείο δημοκρατικό και ανοιχτό στη διαφορετικότητα δίνοντας αποστομωτική απάντηση στα φαινόμενα του ρατσισμού» επισημαίνει το υπουργείο και καταλήγει «ο ρόλος των δραστών αυτής της επίθεσης δεν είναι άγνωστος ούτε τυχαίος. Τα κίνητρά τους είναι επίσης γνωστά. Το δηλητήριο του ρατσισμού που τους ποτίζει, όμως, δεν έχει την παραμικρή θέση στη σχολική κοινότητα που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά των μεταναστών προσφέροντάς τους το αγαθό της μόρφωσης ως ένα αδιαπραγμάτευτο και αυτονόητο δικαίωμά τους».