Παραλίες Αχαΐας: Ποιες είναι ασφαλείς για μπάνιο - Τι δείχνουν οι έλεγχοι

Παραλίες Αχαΐας: Ποιες Παραλίες Αχαΐας: Ποιες

Το IWaterFood, πραγματοποίησε τις πρώτες δειγματοληψίες για τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν θαλασσινού νερού σε πολυσύχναστες παραλίες στην Αχαϊα.

Οι δειγματοληψίες πραγματοποιήθηκαν στα ακόλουθα σημεία: Καλόγρια, Λακόπετρα, Βραχνέικα, Ακράτα, Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα, Αγ. Βασίλειος, Ρίο (Δημορηγόπουλος), Ρίο, Παραλία Προαστείου, Πλάζ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, μικρή επιβάρυνση στην ποιότητα νερού εντοπίστηκε στην Πλαζ, το Ρίο και αρκετά μεγαλύτερη στην Παραλία Προαστείου.

 thal

thal1

Τα όρια τίθενται με βάση την Ευρωπαϊκή νομοθεσία: BATHING2006_7EL

Οι δειγματοληψίες, σύμφωνα με τον επίκουρος καθηγητή Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών Απόστολο Βανταράκη οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ώστε μέχρι το τέλος Ιουνίου να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των αναλύσεων αφορούν τη χρονική στιγμή της δειγματοληψίας. Η ακαταλληλότητα μιας παραλίας κρίνεται από επαναλαμβανόμενες δειγματοληψίες.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.