Μια Ελληνίδα διεκδικεί τον τίτλο της καλύτερης εκπαιδευτικού στον κόσμο!

Για δεύτερη φορά στη ζωή της, η Αγγελική Παππά, μπαίνει στη λίστα των 50 κορυφαίων εκπαιδευτικών του πλανήτη, ως υποψήφια για το Global Teacher Prize για το 2017.

20.000 αρχικές υποψηφιότητες. 20.000 δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί από 179 χώρες μπήκαν σε διαδικασία επιλογής και μόνο 50 ανακηρύχθηκαν οι καλύτεροι του κόσμου.

Ανάμεσα σε αυτούς, η «δική μας», όπως τείνουμε να λέμε για Έλληνες που αποκτούν διακρίσεις, Αγγελική Παππά.

Επειδή δεν αφορά σε αθλήματα ή δημοφιλή θεάματα, ίσως να μην το έχετε μάθει ακόμα.

Κι όμως το “Global Teacher Prize” για το οποίο είναι υποψήφια, είναι το Νόμπελ των εκπαιδευτικών.

Αστείο και λίγο αποκαρδιωτικό το ότι το βραβείο αυτό είναι λίγο πιο «αφανές» από άλλα, αν κάποιος σκεφτεί ότι ο εκπαιδευτικός είναι το μόνο επάγγελμα που δημιουργεί όλα τα υπόλοιπα.

Η Αγγελική Παππά διακρίθηκε στους 50 κορυφαίους δασκάλους στον κόσμο στο Global Teacher Prize 2016 και είναι Πρέσβειρα Παιδείας της Ελλάδος για το Ίδρυμα Varkey, κατέχοντας τον ηγετικό ρόλο στην ομάδα των Varkey Teacher Ambassadors για θέματα εγγραμματισμού σε συνεργασία με τον Dr. Reimers, Harvard University-Graduate School of Education.

Τέλος, έχει αναπτύξει πλούσια εθελοντική δράση όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του μηνύματος της επιτακτικής ανάγκης πρόσβασης όλων στην εκπαίδευση, υποστηρίζοντας το κίνημα #NoLostGeneration και την έκκληση #WithRefugees μέσω της διοργάνωσης εκδηλώσεων και της πρωτοβουλίας δημιουργίας ψηφιακών τάξεων σε δομές φιλοξενίας προσφύγων.

«Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και ο λόγος είναι πάντα η Αγάπη!» Η Αγγελική Παππά είναι καθηγήτρια αγγλικών και ειδική παιδαγωγός.

Ιδρύτρια του καινοτόμου οργανισμού I love dyslexia, του πρώτου διεθνώς εξειδικευμένου χώρου ολιστικής διδακτικής των αγγλικών για μαθητές (παιδιά, εφήβους και ενήλικες) με δυσλεξία και μαθησιακές διαφορετικότητες.

Επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Folkuniversitetet στην Ουψάλα, δημιουργός της μεθόδου 3Dlexia που συζητείται σε όλον τον κόσμο, και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας 3Dlexia Cosmos με έντονη εθελοντική δράση.

Έχει αφοσιωθεί σε μαθητές με δυσλεξία -μικρούς και μεγάλους- και γι’ αυτό το έργο της λαμβάνει αυτή την παγκόσμια διάκριση.

"Ποτέ δε διδάσκω τους μαθητές μου.
Επιχειρώ μόνο να δημιουργήσω τις συνθήκες
κάτω από τις οποίες μπορούν να μάθουν".

Τα λόγια του Albert Einstein αποτελούν βαθιά έμπνευση στη διδασκαλία που παρέχεται στο ‘i love dyslexia’.

Στόχος είναι μέσα από την επιτυχημένη εκμάθηση των αγγλικών να βιώσει ο κάθε μαθητής με δυσλεξία και άλλες μαθησιακές διαφορετικότητες όχι μονό ακαδημαϊκή επιτυχία στη ξένη γλώσσα, αλλά προσωπική ενδυνάμωση και αυτογνωσία.

Συγχαρητήρια!!!

 

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner