Πώς να ντύσουμε σωστά το μωρό μας το καλοκαίρι;

Όλες οι νέες μαμάδες αναρωτιόμαστε αν ντύνουμε το μωρό μας σωστά, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Πόσα ρούχα να του φορέσουμε τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει;

Ζεσταίνεται άραγε ή κρυώνει;

Η αλήθεια είναι ότι τα νεογέννητα δεν ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός του με την ίδια ευκολία που το κάνουν οι ενήλικες, γι’ αυτό και χρειάζονται μια παραπάνω φροντίδα τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Ποιο είναι το κατάλληλο ντύσιμο

Για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας νιώθει άνετα, μπορείτε να ακολουθήσετε τον κανόνα «μια στρώση ρούχου παραπάνω από αυτά που φοράτε εσείς».

Για παράδειγμα, αν τώρα το καλοκαίρι φορέσουμε ένα κοντομάνικο, στο νεογέννητο θα φορέσουμε ένα φορμάκι- εσώρουχο και από πάνω ένα ολόσωμο φορμάκι με κοντά μανίκια.

Λάβετε υπόψη σας κάθε φορά την τρέχουσα θερμοκρασία, τον τύπο του υφάσματος, το αν θα το έχετε στην αγκαλιά σας ή σε μάρσιπο (η επαφή αυξάνει τη θερμοκρασία) ή τον τύπο του καροτσιού στο οποίο το μεταφέρετε.

Από την ηλικία των δύο μηνών και πάνω, φορέστε του όσες στρώσεις ρούχων φοράτε κι εσείς.

Προτιμήστε λεπτά και ελαφρά ρούχα που εφαρμόζουν χαλαρά και δεν το στενεύουν. Προτιμήστε υφάσματα που αναπνέουν, όπως το βαμβάκι.

Ντύστε το με λεπτά ρούχα που είναι χαλαρά στο σώμα του και όχι στενά.

Όταν βρίσκεστε έξω, προτιμήστε ανοιχτόχρωμα υφάσματα και μην ξεχνάτε το καπέλο.

Τι να φοράει στον ύπνο;

Κατά τη διάρκεια του ύπνου ένα σεντονάκι ή μια ελαφριά βαμβακερή κουβερτούλα είναι αρκετά. Τα πυτζαμάκια πρέπει να είναι βαμβακερά και όχι συνθετικά για να είναι δροσερά και να μην προκαλούν δερματικούς ερεθισμούς.

Να ανάψουμε κλιματιστικό στο δωμάτιο του μωρού;

Η ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να έχει το δωμάτιο ενός μωρού είναι 22-24C, ενώ το καλοκαίρι έως 26C.

Όταν χρησιμοποιείτε κλιματιστικό, καλό θα είναι να αφήνετε κάποιο παράθυρο λίγο ανοιχτό, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να αποφεύγεται η έντονη ξήρανση του αέρα που προκαλείται από το κλιματιστικό.



Και το καρότσι;

Αν υπάρχει η δυνατότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο καλοκαιρινό καρότσι, που συνήθως έχουν και πιο ελαφριά υφάσματα, ή να τοποθετήσετε κάποια δροσερά βαμβακερά υφάσματα στο καρότσι και να τα αλλάζετε συχνά.

Πώς να καταλάβω αν το μωρό μου ζεσταίνεται;

Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να ελέγχετε συχνά πώς ανταποκρίνεται το μωρό σας στη ζέστη. Ελέγχετε τα χεράκια και τα ποδαράκι του, αλλά και το στήθος του, καθώς και τα ρούχα του για το αν είναι ιδρωμένα!

Αν έχει κοκκινίσει υπερβολικά, η αναπνοή του είναι γρήγορη και το δέρμα του ασυνήθιστα ζεστό, αυτά είναι σημάδια ότι το μωρό σας ζεσταίνεται πολύ.

Για να ελέγξετε πόσο ζεστό (ή κρύο) είναι μωρό σας, τοποθετήστε το πίσω μέρος του χεριού σας στο πίσω μέρος του λαιμού του μωρού.

Σε γενικές γραμμές πάντως να θυμάστε ότι τα μωρά όταν ζεσταίνονται είναι ευερέθιστα, κλαίνε και κάνουν φασαρία. 

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.