8 βασικά χαρακτηριστικά ενός σπουδαίου μπαμπά!

Το να γίνετε σπουδαίος μπαμπάς είναι ένας εφικτός στόχος, όπως το να γίνει κανείς σπουδαίος επιχειρηματίας, εραστής ή παίχτης ποδοσφαίρου.

Όσο πιο πολύ προσπαθείτε να πετύχετε αυτό το στόχο τόσο πιο σπουδαίος θα γίνεστε. Και το καλύτερο είναι ότι, όσο σπουδαίος κι αν είστε ήδη, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση.

Αντίθετα, το να είναι κανείς τέλειος δεν είναι εφικτός στόχος, γιατί να για είστε τέλειος, θα πρέπει να μπορείτε να ικανοποιείτε συνεχώς όλους γύρω σας και να ζείτε όλη σας την ζωή χωρίς να κάνετε ούτε ένα λάθος. Αυτό είναι αδύνατο.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της σπουδαίας πατρότητας:

1. Ο σπουδαίος μπαμπάς προσφέρει αγάπη άνευ όρων.

Ο σπουδαίος μπαμπάς είναι αυτός που αγαπά τα παιδιά του δίχως όρους. Τα αγαπά πάντοτε και υπό οποιασδήποτε συνθήκες. Αγαπά τα παιδιά του όταν είναι ήσυχα αλλά και όταν είναι άτακτα. Τα αγαπά όταν κάνουν ζημιές, όταν διαφωνούν αλλά και όταν σε κάνουν περήφανο.

2. Ο σπουδαίος μπαμπάς επικοινωνεί ανοικτά.

Ο σπουδαίος μπαμπάς επικοινωνεί ανοιχτά με τα παιδιά του. Τα ρωτά πως νιώθουν και τα ενθαρρύνει να του μιλούν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες, για τις επιτυχίες και τα κατορθώματά τους. Εκτός από το να ακούει, ο σπουδαίος μπαμπάς μιλά στα παιδιά του. Δε θεωρεί δεδομένο πως τα παιδιά του ξέρουν ότι τα αγαπά, αλλά τους το λέει συνεχώς. Η ανοικτή επικοινωνία είναι αμφίδρομη και ο σπουδαίος μπαμπάς μοιράζεται με τον κατάλληλο τρόπο τις απόψεις του με τα παιδιά του.

3. Ο σπουδαίος μπαμπάς αφιερώνει χρόνο στα παιδιά του.

Οι καλοί μπαμπάδες είναι οι μπαμπάδες που προσφέρουν αλλά μόνο οι σπουδαίοι μπαμπάδες ξέρουν ότι το καλύτερο δώρο είναι ο χρόνος τους. Σήμερα όλοι έχουμε εξαιρετικά πολυάσχολες ζωές. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του σπουδαίου μπαμπά είναι ότι τα παιδιά του βρίσκονται πάντα πρώτα στη λίστα των προτεραιοτήτων του.

4. Ο σπουδαίος μπαμπάς είναι υπομονετικός.

Οι σπουδαίοι μπαμπάδες είναι υπομονετικοί. Ξέρουν ότι όλα τα παιδιά κάνουν λάθη, έτσι, δεν χάνουν την ψυχραιμία τους όταν αυτά συμβαίνουν. Αντίθετα δίνουν χρόνο στα παιδιά τους το χρόνο που χρειάζονται για να μάθουν και να ωριμάσουν, ενώ συγχρόνως τα υποστηρίζουν και τα ενθαρρύνουν.

5. Ο σπουδαίος μπαμπάς δίνει το καλό παράδειγμα.

Ο μπαμπάς είναι το πρώτο άτομο το οποίο τα παιδιά έχουν ως πρότυπο για το πως πρέπει να είναι ένας άνθρωπος στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γίνετε το καλό παράδειγμα που θέλετε να ακολουθεί το παιδί στο μέλλον. Και φυσικά να υπάρχει συμφωνία σ΄αυτά που λέτε και σ΄αυτά που κάνετε. Γιατί οι πράξεις μιλούν.

6. Ο σπουδαίος μπαμπάς ξέρει να διασκεδάζει.

Η πρώτη προτεραιότητα των παιδιών είναι να διασκεδάζουν κάθε μέρα. Και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε διασκεδαστικά πράγματα κυρίως με τα παιδιά σας και να πρέπει να τα κάνετε με την καρδιά τους. Χαρίστε στα παιδιά σας υπέροχες αναμνήσεις, τις οποίες θα αναπολούν κάποια μέρα με νοσταλγία.

7. Ο σπουδαίος μπαμπάς παρέχει τα απαραίτητα στα παιδιά του.

Τα παιδιά σας έχουν ανάγκες και μέχρι να μεγαλώσουν, είναι ευθύνη σας να καλύπτετε αυτές τις ανάγκες όσο καλύτερα μπορείτε.

8. Ο σπουδαίος μπαμπάς δεσμεύεται στο ρόλο του.

Ο σπουδαίος μπαμπάς δεσμεύεται στο ρόλο του όχι μόνο στην πατρότητα αλλά και σ΄άλλους τομείς της ζωής του. Βλέπει την κάθε μέρα ως μια ευκαιρία να βελτιώσει τον εαυτό του όσο και τη ζωή του. Τα παιδιά αντιλαμβάνονται αυτή την συμπεριφορά και θα κάνουν πιθανόν το ίδιο στην ζωή τους.

Κάντε τη μετάβαση στην πατρότητα λιγότερη αγχώδη και απολαύστε τη ζωή με την οικογένεια σας!

 

Υλικό από το βιβλίο του Ίαν Μπρους

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.