6 ιδέες για να αγαπήσουν τα παιδιά σας το βούρτσισμα των δοντιών

Το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών είναι διαδικασία την οποία πολλά παιδιά βαριούνται και προσπαθούν να αποφύγουν.

Είναι, όμως, μια απαραίτητη συνήθεια της ατομικής υγιεινής, η οποία, ειδικά όταν γίνεται σωστά, συμβάλλει στην προστασία όχι μόνο των δοντιών αλλά και της συνολικής υγείας των παιδιών.

Τι γίνεται, όμως, όταν το παιδί αρνείται να βουρτσίσει τα δόντια του; Πώς θα το βοηθήσετε να αγαπήσει τη συγκεκριμένη συνήθεια και πώς θα μάθετε στο παιδί να καθαρίζει τα δόντια του σωστά;

Σας προτείνουμε τα εξής:

1. Επισκεφτείτε τον παιδοδοντίατρο που επιθυμείτε προκειμένου να καταλάβει από έναν ειδικό τη σημασία του βουρτσίσματος. 

2. Διδάξτε μέσω του παραδείγματος. Φροντίστε το παιδί σας να σας βλέπει να βουρτσίζετε τα δικά σας δόντια!

3. Σιγουρευτείτε ότι η οδοντόκρεμα έχει ωραία γεύση! Επίσης πιέστε με το δάχτυλό σας την οδοντόκρεμα μέσα στις τρίχες της οδοντόβουρτσας για να είστε σίγουρη ότι δεν θα «φύγει» κατά το βούρτσισμα.

4. Παίξτε ένα παιχνίδι… βάλτε το παιδάκι σας να βουρτσίσει τα δικά σας και κατόπιν εσείς τα δικά του, μία σου και μία μου.

5. Ελέγξτε αν κάποιο σχετικό βίντεο στο ίντερνετ μπορεί να του εξάψει το ενδιαφέρον. Επίσης υπάρχουν applications σε tablet και κινητά τηλέφωνα που διαθέτουν χρονοδιακόπτη και πρωταγωνιστή (κινούμενο σχέδιο) που και εκείνος βουρτσίζει τα δόντια του.

6. Χρησιμοποιήστε την θετική ενίσχυση ως τεχνική, για κάθε μικρή πρόοδο επιβραβεύστε το παιδί σας!

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.