Η σωστή υγεινή του γυναικείου σώματος

Η καθαριότητα είναι υγεία, η σωστή υγιεινή του γυναικείου σώματος είναι κάτι παραπάνω από σημαντική υπόθεση και αυτό διότι βοηθά στην αποφυγή πολλών προβλημάτων. Η σωστή υγιεινή σημαίνει καθαριότητα και τήρηση απλών κανόνων.

Η γυναίκα θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα ρούχα που έχουν ανώμαλη επιφάνεια μπορεί να κρατούν μεγαλύτερο αριθμό μικροβίων.

Νοσήματα που μεταδίδονται από μικρόβια που βρίσκονται στα ρούχα είναι: ιλαρά, οστρακιά, διφθερίτιδα, ευλογιά, χολέρα και φυματίωση.

Στη σωστή υγιεινή της γυναίκας συμπεριλαμβάνεται και η σωστή διατροφή τόσο από θερμιδικής όσο και από ποιοτικής πλευράς.

Κατά τις ημέρες πριν την περίοδο, η γυναίκα θα πρέπει να φορά στηθόδεσμο μεγαλύτερου ίσως μεγέθους, μειώνοντας έτσι την πίεση των μαστών και αποφεύγοντας συμπτώματα κακοδιαθεσίας και ίσως πόνου.
Κατά την περίοδο, είναι λάθος η αντίληψη ότι η γυναίκα δεν θα πρέπει να πλένεται.

Τόσο το πλύσιμο ολόκληρου του σώματος όσο και των ευαίσθητων περιοχών εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων και λοιμώξεων.

Αν η δουλειά της γυναίκας απαιτεί πολλή ορθοστασία, θα πρέπει να φορά ειδικές κάλτσες που προστατεύουν από τη φλεβίτιδα και τους κιρσούς. Επίσης οι κάλτσες θα πρέπει να μην αποφράσσουν την κυκλοφορία στο σημείο που «πιάνουν» στο πόδι.
Επίσης, η γυναίκα που προσέχει την υγιεινή της δεν πρέπει να καπνίζει και να πίνει. Από πλευράς καθαριότητας, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχει μεγάλη σημασία να κρατώνται καθαρές οι ευαίσθητες περιοχές της γυναίκας. Η καθαριότητα εξασφαλίζει στο δέρμα τη διάνοιξη των πόρων του απ' όπου βγαίνει ο ιδρώτας, το σμίγμα και άλλα άχρηστα προϊόντα της ανταλλαγής της ύλης.

Σε αντίθετη περίπτωση τα άχρηστα προϊόντα μαζεύονται στο δέρμα και στα εσώρουχα προκαλώντας την κακοσμία της περιοχής με φόβο να δημιουργηθούν μολύνσεις στην επιφάνεια του δέρματος.
Η πλύση πρέπει να γίνεται με χλιαρό νερό και με σαπούνι καλής ποιότητας. Το πράσινο σαπούνι καθαρίζει καλά και δεν προκαλεί ερεθισμούς. Επίσης, κυκλοφορούν διάφορα καλλυντικά σκευάσματα.

Επίσης, θα πρέπει να αναφερθούμε στη σωστή άσκηση του σώματος, διότι η άσκηση είναι απαραίτητο στοιχείο της υγείας ενός ατόμου. Τελειώνοντας, πρέπει να αναφέρουμε το πιο σημαντικό στοιχείο της υγιεινής της γυναίκας: το γυναικολόγο. Η επίσκεψη στο γυναικολόγο θα προλάβει πάρα πολλές καταστάσεις που μπορεί να ταλαιπωρήσουν τη γυναίκα. Η σημασία της, λοιπόν, είναι μεγάλη».

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner