Πόσο ωφέλιμος είναι ο θηλασμός και για την μητέρα;

Ο θηλασμός μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού της μητέρας.

Ο θηλασμός δεν είναι ωφέλιμος μόνο για το μωρό, αλλά επίσης μπορεί να έχει οφέλη για την ίδια τη μητέρα, μειώνοντας τον κίνδυνο να πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό αργότερα στη ζωή της, σύμφωνα με μια νέα Βρετανό-κινεζική επιστημονική έρευνα.

- Όσο περισσότερο χρόνο μια μητέρα έχει θηλάσει, τόσο μικρότερος φαίνεται να είναι ο καρδιαγγειακός κίνδυνος στη διάρκεια της ζωής της.

- Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει κάποια βραχυπρόθεσμα οφέλη για τη μητέρα από το θηλασμό, όπως η απώλεια βάρους και η μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων της γλυκόζης (σακχάρου) μετά την εγκυμοσύνη.

- Όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι τα οφέλη του θηλασμού επεκτείνονται επίσης σε βάθος χρόνου, καθώς οι γυναίκες που θήλασαν τα παιδιά τους, έχουν περίπου 10% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού στα επόμενα χρόνια. 

- Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Πεκίνου, καθώς και της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, με επικεφαλής τη Σέιν Πίτερς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό "Journal of the American HeartAssociation", ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 290.000 γυναίκες με μέση ηλικία 51 ετών.

Σχεδόν όλες ήταν μητέρες και καμία δεν είχε καρδιαγγειακή νόσο στην αρχή της μελέτης, ενώ στο διάστημα μίας οκταετίας καταγράφηκαν 16.671 περιστατικά στεφανιαίας νόσου και εμφραγμάτων, καθώς και 23.983 περιστατικά εγκεφαλικών.,

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.