Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες από μαρκαδόρους;

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε κάτι που μεταξύ άλλων σημαίνει ότι πολλές φορές από εδώ και πέρα θα έρθετε αντιμέτωπη με λεκέδες από μελάνι στα ρούχα του παιδιού σας.

Οι μαρκαδόροι αποτελούν τον κλασσικό εφιάλτη για κάθε μαμά, μια που η αφαίρεση τους είναι δύσκολη. Είτε μιλάμε για ρούχα είτε για χαλιά είτε για τοίχους, ο ανεξίτηλος μαρκαδόρος μπορεί να δημιουργήσει πανικό. Ησυχάστε! Για όλους τους λεκέδες υπάρχει μια λύση!

Μελάνι στους τοίχους
Η οδοντόκρεμα αφαιρεί να βγάλετε εύκολα το μελάνι από τους τοίχους.

Καλύψτε τα σημάδια με λίγη οδοντόκρεμα (προσέξτε να μην περιέχει λειαντικά) και έπειτα τρίψτε την επιφάνεια με ένα υγρό πανί.

Αφήστε την οδοντόκρεμα να δράσει για 1-2 λεπτά και ξεπλύνετε με ένα καθαρό πανί.

Αν ο λεκές επιμένει προσπαθήστε για ακόμα μία φορά.

Καλό είναι να θυμάστε πως η οδοντόκρεμα είναι ιδανική για βαμμένους τοίχους, ξύλινες επιφάνειες και πορσελάνες.

Επίσης ο λεκές στον τοίχο (αν είναι μικρός) μπορεί να αφαιρεθεί και με τη βοήθεια λίγης λακ.

Μελάνι στα έπιπλα
Το γάλα μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε έναν αντίστοιχο λεκέ από τα έπιπλά σας.

Μελάνι στα ρούχα
Ένας τρόπος για να αφαιρέσετε το ανεξίτηλο μελάνι από τα ρούχα είναι να ανακατέψετε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο νερού.

Βάλτε τα ρούχα μέσα σε μία σακούλα και ρίξτε και το διάλυμα.

Δέστε τη σακούλα και αφήστε την σε μία άκρη για 24 ώρες. Αφού περάσουν οι 24 ώρες, βγάλτε τα ρούχα από τη σακούλα και πλύνετε τα κανονικά στο πλυντήριο.

Ένας δεύτερος (αλλά λιγότερο αποτελεσματικός) τρόπος για να καθαρίσετε τον λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο είναι να βάλετε πάνω στο ρούχο ξίδι ή οινόπνευμα και να τρίψετε το σημείο καλά.

Μελάνι στο χαλί
Τέλος, αν δείτε λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο και στο χαλί, χρησιμοποιήστε λευκό ξίδι. Αφού ρίξετε λευκό ξίδι στον λεκέ, πάρτε ένα καθαρό πανί και τρίψτε το καλά.

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner