Τι πρέπει να κάνετε με το σπίτι σας πριν φύγετε για διακοπές;

Σκοπεύετε να φύγετε το καλοκαίρι για διακοπές τότε θα πρέπει σίγουρα να είστε προσεκτικοί σε τι κατάσταση θα αφήσετε το σπίτι σας φεύγοντας.

Οι κίνδυνοι πολλοί, πόσο μάλλον αν το διάστημα που θα λείψετε είναι μεγάλο… Για να μην σας βγουν ξινές οι διακοπές και γυρίζοντας βρείτε τον προσωπικό σας χώρο ..κρανίου τόπος ακολουθήστε πιστά τις συμβουλές μας.

1. Καθαρίστε το ψυγείο

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που θα πρέπει να κάνετε πριν φύγετε για διακοπές είναι να καθαρίσετε το ψυγείο σας από τυχόν χαλασμένα προϊόντα ή από προϊόντα που πρόκειται να λήξουν το διάστημα που θα λείπετε. Θα είναι πολύ δυσάρεστο επιστρέφοντας να βρείτε τα χαλασμένα τρόφιμα στο ψυγείο σας. Η μυρωδιά θα είναι ανυπόφορη και ίσως σας κάνει να μετανιώσετε που γυρίσατε πίσω!

2. Καθαρισμός σπιτιού

Ένα πολύ καλό καθάρισμα του διαμερίσματός σας θα το φρεσκάρει ενώ θα το βρείτε πεντακάθαρο με την επιστροφή. Βάλτε καθαρά σεντόνια, κάντε ένα καλό σκούπισμα και σφουγγάρισμα και πετάξτε και τα σκουπίδια φεύγοντας! Μόλις επιστρέψετε θα βρείτε το σπίτι σας έτοιμο για ξεκούραση από την ταλαιπωρία του ταξιδιού.

3. Εξοικονομείστε ενέργεια

Δεν υπάρχει λόγος να χαλάτε άσκοπα ρεύμα στο σπίτι σας την περίοδο που εσείς θα απουσιάζετε. Μια καλή λύση είναι να αποσυνδέσετε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές από την πρίζα ενώ σε περίπτωση που έχετε άδειο ψυγείο ή καταψύκτη μπορείτε να κατεβάσετε το γενικό. Εκτός από την εξοικονόμηση στην ενέργεια που θα κάνετε θα προστατέψετε τις ηλεκτρικές σας συσκευές (οθόνη υπολογιστή, συσκευή dvd, τηλεόραση κ.α.) από ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα.

4. Φυτά και πότισμα

Σκεφτείτε τα φυτά σας και τις μέρες που θα λείπετε για διακοπές μιας και τότε θα έχουν ανάγκη για νερό όσο τίποτε άλλο. Από το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο ή γείτονα έτσι ώστε να τα περιποιείται συχνά πυκνά. Τώρα αν είστε πιο εξελιγμένοι στο θέμα των φυτών ενεργοποιήστε το αυτόματο πότισμα τις μέρες και ώρες που το έχουν ανάγκη.

5. Συναγερμός

Αν έχετε συναγερμό στο σπίτι σας, θα ήταν σωστό να ειδοποιήσετε την εταιρεία για το διάστημα που θα λείπετε. Σε περίπτωση που είναι αναγκαίο θα ήταν προτιμότερο να ορίσετε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να επικοινωνήσει αν παρουσιαστεί ανάγκη.

6. Χρονοδιακόπτες σε φώτα

Μια ακόμη λύση πέραν του συναγερμού είναι τα φώτα. Όσο εσείς θα λείπετε θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει ένα φως αναμμένο, συνήθως βεράντας ή εισόδου, που να δείχνει ότι το σπίτι κατοικείται ενώ εσείς απουσιάζετε. Τώρα αν θέλετε να είστε πιο πειστικοί δεν έχετε παρά να βάλετε χρονοδιακόπτες ή φωτοκύτταρα σε κάποια από τα φώτα περιμετρικά της οικίας. Ενδεχομένως και να είναι ανασταλτικοί παράγοντες για τους επίδοξους διαρρήκτες.

7. Χρήματα και αντικείμενα αξίας

Απαραίτητη προϋπόθεση πριν φύγετε για διακοπές και για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο είναι να μην αφήσετε χρήματα ή αντικείμενα αξίας όσο θα λείπετε. Φροντίστε να μεταφέρετε κοσμήματα ή άλλα τιμαλφή σε τραπεζική θυρίδα ενώ αν έχει να κάνει με χρηματικό ποσό καλό θα ήταν να γίνει κατάθεση στην τράπεζα. Έτσι, θα είστε ακόμα πιο ξέγνοιαστοι στις διακοπές σας χωρίς επιπλέον άγχη και σκοτούρες.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner