4 Συμβουλές για επιτυχημένο θηλασμό από την 1η εβδομάδα!

Παρότι ο θηλασμός είναι μια φυσική διαδικασία, χρειάζεται να γνωρίζετε μερικά πράγματα σχετικά ώστε να είστε προετοιμασμένη για τις μικρές ή μεγάλες δυσκολίες που επιφυλάσσει.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Official Journal of the American Academy of Pediatrics» το 92% των γυναικών μέχρι την 3η ημέρα θηλασμού έχει έρθει αντιμέτωπη με τουλάχιστον ένα πρόβλημα. 

Για να προετοιμαστείτε, λοιπόν, συγκεντρώσαμε 4 πολύτιμες συμβουλές που θα σας φανούν πολύ χρήσιμες στα πρώτα σας βήματα ως τροφός.

1. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια πείνας

Το μωράκι σας όταν πεινάει σας στέλνει μερικά ξεκάθαρα σήματα.

Όταν ανοίγει το στοματάκι του και βγάζει έξω την γλώσσα ή κάνει θηλαστικές κινήσεις, σας λέει «Μαμά, πεινάω. Έχει έρθει η ώρα να με ταΐσεις».

Όταν ξεκινήσει να είναι ανήσυχο και να κλαίει τότε το μήνυμα που στέλνει είναι «Προσπάθησα να σε ειδοποιήσω πως πεινάω και δεν το κατάλαβες. Τώρα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα!».

Όπως καταλαβαίνετε, το κλάμα δεν αποτελεί ένδειξη πείνας αλλά εμπόδιο στον θηλασμό. Μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια πείνας και προσφέρετε το στήθος εγκαίρως.

2. Καταλάβετε πως είναι λογικό το να θέλει να βρίσκεται στο στήθος σας διαρκώς.

Πολλές μητέρες, επιστρέφοντας από το νοσοκομείο, έρχονται αντιμέτωπες με την «Πεινασμένη Δεύτερη Νύχτα», κατά τη διάρκεια της οποίας το μωρό βρίσκεται στο στήθος της μητέρας χωρίς σταματημό. Κι επειδή το μωρό μοιάζει ανικανοποίητο και το στήθος τους είναι ακόμα μαλακό, θεωρούν πως δεν έχουν επαρκή παραγωγή γάλακτος και αρχίζουν να σκέφτονται το συμπλήρωμα.

Ωστόσο, αυτό μόνο καλό δεν θα κάνει! Η φόρμουλα θα ελαττώσει την ζήτηση και έτσι το στήθος δεν θα παράξει την απαιτούμενη ποσότητα γάλακτος. Εάν, λοιπόν, το μωρό σας βρέχει έναν ικανοποιητικό αριθμό από πάνες και έχει τουλάχιστον 1 κένωση τις τελευταίες 24 ώρες, κάντε υπομονή και συνεχίστε να θηλάζετε κατ’ απαίτηση.

3. Δεν χρειάζεται να υπομείνετε τον πόνο στις θηλές

Τις πρώτες εβδομάδες οι θηλές σας είναι ευαίσθητες και είναι φυσικό να νιώθετε κάποια ενόχληση.

Ωστόσο, ο έντονος πόνος που σας κάνει να διπλώνεστε στα δύο, οι σκασμένες ή ματωμένες θηλές δεν είναι κάτι το φυσιολογικό. Αντίθετα, δείχνουν πως το μωρό δεν έχει πιάσει σωστά την θηλή.

Ζητήστε βοήθεια από έναν σύμβουλο θηλασμού / Πιστοποιημένο Σύμβουλο Θηλασμού IBCLC πριν αποφασίσετε να τα παρατήσετε.

4. Η επιτυχία του θηλασμού είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς

Μπορεί να θεωρείτε πως ο θηλασμός αφορά αποκλειστικά εσάς και το μωρό σας, όμως οι έρευνες δείχνουν πως το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στην υποστήριξη των ανθρώπων που σας περιβάλουν.

Φροντίστε να έχετε γύρω σας άτομα υποστηρικτικά στον θηλασμό, με θετικές εμπειρίες και απευθυνθείτε σε αυτά για βοήθεια.

Όσο αποφασισμένη κι αν είστε χρειάζεστε να ακούτε πως τα πηγαίνετε περίφημα, πως έχετε κάνει την καλύτερη επιλογή και πως όλα θα πάνε καλά!

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner