Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να συλλάβετε το δεύτερο;

Αν αντιμετωπίζετε δευτερογενή υπογονιμότητα δηλαδή, δυσκολία στη σύλληψη ενός δεύτερου ή τρίτου παιδιού οι παρακάτω συμβουλές ίσως σας φανούν χρήσιμες:

Που να απευθυνθείτε

Συνήθως, τα περισσότερα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν δευτερογενή υπογονιμότητα νιώθουν την ίδια απογοήτευση και πίκρα με τα ζευγάρια που δεν έχουν κανένα παιδί.

Σε αυτή τη φάση της ζωής σας είναι πολύ σημαντικό να απευθυνθείτε σε γιατρό που θα έχει εξειδίκευση στην αναπαραγωγική ενδοκρινολογία. Η υπογονιμότητά σας μπορεί να εξαρτάται από την ηλικία σας αλλά και από το χρονικό διάστημα που σας πήρε για να μείνετε έγκυος την πρώτη φορά.

Μην περιμένετε πάρα πολύ καιρό

Είναι γεγονός ότι όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο μειώνεται η γονιμότητά της. Καλύτερα λοιπόν να δείτε το γιατρό σας, νωρίτερα παρά αργότερα. Αν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να μείνετε έγκυος την πρώτη φορά, καλό θα ήταν να δείτε το γιατρό σας σε περίπου ένα χρόνο από την πρώτη σας γέννα. Αν βέβαια είστε άνω των 35 τότε ίσως να πρέπει να ξεκινήσετε τις ενέργειες για το 2ο παιδί λίγο νωρίτερα.

Ζητήστε βοήθεια

Η δυσκολία απόκτησης δεύτερου παιδιού μπορεί να προκαλέσει έντονη στεναχώρια ακόμη και κατάθλιψη. Μην το αφήνετε στην τύχη του. Αν θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας ζητήστε βοήθεια από έναν ειδικό. Αν δεν σας καλύπτει αυτό τότε βρείτε τουλάχιστον ένα άτομο με το ίδιο πρόβλημα.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Οι πιθανότητές σας να συλλάβετε και να αποκτήσετε ένα υγιές μωρό αυξάνονται, αν ακολουθείτε ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Προσπαθείστε να κρατάτε ένα φυσιολογικό βάρος. Ως μητέρα ενός παιδιού, ήδη, ίσως είναι λίγο δύσκολο να βρίσκετε το χρόνο και την ενέργεια που χρειάζεται για να πάτε στο γυμναστήριο ή να έχετε πάντα ένα μαγειρεμένο σπιτικό φαγητό. Αν εργάζεστε κιόλας αυτό ίσως είναι ακόμη πιο δύσκολο. Ζητήστε τη βοήθεια του οικογενειακού σας περιβάλλοντος, αν αυτό είναι δυνατό, για το λίγο χρόνο που χρειάζεστε για τον εαυτό σας. Διαφορετικά εξετάστε την “ανταλλαγή χρόνου” με τους φίλους σας.

Αν καπνίζετε αυτός είναι ένας ακόμη πολύ επιβαρυντικός παράγοντας για τη σύλληψη.

Τεχνικές χαλάρωσης, αυτοβελτίωσης, lifecoaching, γιόγκα, διαλογισμός, μουσική, κοινωνικές επαφές μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν.

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.