Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις ημέρες στο μαιευτήριο

Το ταξίδι των 9 μηνών φθάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του για να δώσει τη σκυτάλη στο θαύμα της ζωής με τη γέννηση του παιδιού σας. Είναι εύλογο να κατακλύζεστε από αγωνία και ανησυχία για τον τοκετό και τις ημέρες που θα βρίσκεστε στο μαιευτήριο, ειδικά αν πρόκειται για το πρώτο σας παιδάκι.

Μιλήστε με τον ιατρό σας για τυχόν ανησυχίες, δείτε γιατί δεν πρέπει να φοβάστε τον τοκετό και προετοιμαστείτε για τις ημέρες που θα βρίσκεστε στο μαιευτήριο:

Το βαλιτσάκι σας
Ξεκινήστε εγκαίρως και κάντε με την ησυχία σας τις αγορές σχετικά με πράγματα που θα χρειαστείτε στο μαιευτήριο, όπως εσώρουχα, νυχτικό, είδη περιποίησης. Μη ξεχάσετε να προσθέσετε στο βαλιτσάκι σας μερικά πράγματα που θα χρειαστεί ο σύντροφός σας, καθώς και τα ρούχα εξόδου για εσάς και το μωρό σας. Βρείτε όλη τη λίστα αναλυτικά εδώ “Όλα όσα πρέπει να έχεις μαζί σου στο μαιευτήριο“, συγκεντρώστε αυτά που επιθυμείτε και τοποθετήστε το (γεμάτο) βαλιτσάκι σας σε ένα εμφανές σημείο στο σπίτι.

Οι ημέρες παραμονής
Εκείνες οι ημέρες είναι “μαγικές“, γεμάτες ενθουσιασμό και υπερένταση από την έκρηξη έντονων συναισθημάτων.
– Φροντίστε να τις ζήσετε και να τις χαρείτε παρέα με την ευρύτερη οικογένειά σας και τους φίλους που θα καταφθάσουν για να σας ευχηθούν από καρδιάς.

Ωστόσο, είναι καλό να έχετε σε προτεραιότητα τον εαυτό σας, μη ξεχνώντας ότι έχει υποστεί ταλαιπωρία μετά τον τοκετό και χρειάζεται ξεκούραση και φροντίδα.
– Επίσης, νιώστε άνετα να ζητήσετε από τους δικούς σας ανθρώπους αλλά και από το προσωπικό κάτι που έχετε ανάγκη ή βοήθεια σχετικά με το μωρό σας. Μπορεί να σας ακούγονται αυτονόητα, αλλά οι περισσότερες μανούλες ξεχνούν να εφαρμόσουν αυτά τα “5 tips για τις ημέρες που θα βρίσκονται στο μαιευτήριο“. Αν τα έχετε κατά νου, θα είναι πιο εύκολο να τα εφαρμόσετε κιόλας.

Οι επισκέπτες
Στο δωμάτιο του μαιευτηρίου θα σπεύσουν να σας επισκεφθούν φίλοι και συγγενείς για να σας ευχηθούν για το νέο μέλος της οικογένειας και να μάθουνε τα νέα σας. Μια όμορφη συνήθεια που έχει γίνει και αγαπημένη είναι αυτή όπου οι γονείς προσφέρουν κάποιο αναμνηστικό δωράκι ή/και κέρασμα για να ευχαριστήσουν όσους σπεύδουν να τους ευχηθούν. 

Όσοι επισκέπτονται το μαιευτήριο οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη ξεχνούν ότι εισέρχονται σε ένα χώρο που φιλοξενεί ευαίσθητους οργανισμούς, δηλαδή λεχώνες και βρέφη.

Αν και θα θέλατε να έχουν όλοι κατά νου αυτές τις “9 οδηγίες προς τους επισκέπτες του μαιευτηρίου“, μη διστάσετε να ζητήσετε κάτι που θεωρείτε σωστό για την υγεία του μωρού σας, αλλά και την δική σας.

Αν δεν είστε μόνη σας στο δωμάτιο, "προστατέψτε" την λεχώνα δίπλα σας από συμπεριφορές των επισκεπτών σας που δεν θα θέλατε να σας συμβούν – κάπως έτσι θα θέλατε να σκεφθεί και εκείνη για εσάς.

Είναι σίγουρο ότι εκείνες οι ημέρες θα είναι εντυπωσιακά μοναδικές. Ζήστε τις, απολαύστε τις και κρατήστε τις πιο όμορφες αναμνήσεις!

 

Πηγή

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.