Τι κάνουν τα πρωτάκια;

Ξεκινά η πρώτη μέρα σε νέο σχολείο... διαβάστε ένα βιβλίο που μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις το παιδί σου να αγαπήσει το σχολείο!

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο μια  νέα σειρά με μικρές ιστορίες της καθημερινής σχολικής ζωής . και σας ευχόμαστε καλά διαβάσματα και καλή σχολική χρονιά!

Η Αντιόπη Φραντζή, εκπαιδευτικός και διευθύντρια σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μας μιλά για τα μαθητικά κατορθώματα και με  την ευχάριστη και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου μπορεί να έχει ποικίλους αποδέκτες.

Απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών δίνοντάς τους φωνή για να μας μιλήσουν για τα ζητήματα που τα απασχολούν, αφετέρου σε γονείς προσφέροντάς τους μικρά τρικ ενθάρρυνσης για τα παιδιά τους, αλλά και σε εκπαιδευτικούς για να αναγνωρίσουν και να διευρύνουν τον εαυτό τους. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και σε επίπεδο σχολικής τάξης. 

Τι κάνουν τα πρωτάκια;

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη. Πρώτη μέρα στο σχολείο, πρώτη μέρα στην Πρώτη τάξη.

Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, κάτι αναπάντεχο συμβαίνει, που θα κάνει τη μικρή να φύγει στο σχόλασμα μ’ ένα πλατύ χαμόγελο…


Η άφιξη στο σχολείο της δημιουργεί πολλές σκέψεις και εικόνες. Βλέπει γύρω της παλιούς συμμαθητές, μα και καινούριους.

Πριν προλάβει να πανικοβληθεί, η νέα δασκάλα τα καλωσορίζει με χαμόγελο. Όμως το διάλειμμα φέρνει και πάλι τον φόβο στη μικρή Νεφέλη, μια και στην αυλή όλοι φαίνονται τόσο μεγάλοι!

Γρήγορα όμως και αφού μπει στην τάξη ξεσπά σε κλάματα. Την ντροπή και την απελπισία της έρχεται να διώξει η δασκάλα της με ένα παραμύθι, αλλά και ένα αναπάντεχο γεγονός.

Η είσοδος ενός πουλιού στην τάξη. Η Νεφέλη είναι η μόνη που καταφέρνει να βοηθήσει τον μικρό επισκέπτη. Είναι αυτό άραγε αρκετό ώστε να γίνει αγαπητή στα υπόλοιπα παιδιά και η καθημερινότητά της πιο όμορφη;

Μια ιστορία γεμάτη συναισθήματα. Συναισθήματα των μικρών παιδιών που βρίσκονται σε ένα καινούριο σχολείο, με καινούριους συμμαθητές, με καινούριους δασκάλους. 

Τα ζωγραφιστά μυστικά
Στον ήρωά μας τον Ιάσονα δεν αρέσει τόσο το γράψιμο όσο η ζωγραφική.

Ο καινούριος δάσκαλος όμως θα συστήσει στα παιδιά με έναν διαφορετικό και ζωντανό τρόπο τα γράμματα και τους αριθμούς και τότε όλα θ΄ αλλάξουν.

Το ίδιο και η άποψη του Ιάσονα.

Σας ευχόμαστε καλά διαβάσματα και καλή σχολική χρονιά!

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.