Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Σαββατοκύριακο χωρίς Σαββατοκύριακο χωρίς
Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

ΈΚΘΕΣΗ 

«The Beard Pictures»: έκθεση των Gilbert & George στη Bernier Eliades Gallery

Οι Beard Pictures είναι βίαιες, απόκοσμες, γκροτέσκες και παράφορες. Περιγράφουν έναν ονειρικό κόσμο παράνοιας, καταστροφής και τρέλας. Τα παράξενα, αρρωστημένα τους χρώματα και τα υποβλητικά, κατακερματισμένα, παράλογα τοπία αντιμετωπίζουν τον θεατή με αδυσώπητη επιθετικότητα. Οι Beard Pictures απεικονίζουν έναν κόσμο στερημένο από λογική, όπου η έννοια της διαπραγμάτευσης έχει πάψει να υπάρχει. Μέσα στις Beard Pictures, οι ίδιοι οι Gilbert & George παρουσιάζονται σε μια αλλόκοτη εκδοχή του εαυτού τους, σφοδροί, κόκκινοι, να παρατηρούν μ’ ένα άδειο βλέμμα. Τα μάτια τους είναι σκοτεινά και αλλόκοτα ακίνητα.

 
Όσο ο θεατής κοιτάζει τις Beard Pictures, τόσο οι Gilbert & George εμφανίζονται ως φαντάσματα ταγμένα στην περιφρούρηση της τέχνης και του πνεύματος μέσα σ’ ένα κόσμο που έχει τρελαθεί. Σε αυτό το χάος της εκμηδενισμένης αισθητικής και των ανεστραμμένων αξιών, όλα γίνονται σύμβολο και επιφάνεια: τρελά σύμβολα, παρουσιασμένα με θανατερή σοβαρότητα. Και ως τέτοια μελετούν τον ίδιο τον θεατή. ΤΕΛΟΣ. (Απόσπασμα από κείμενο του Michael Bracewell, μετάφραση από τα αγγλικά: Σταύρος Παπασταύρου)

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεσ των Gilbert & George στη Bernier Eliades Gallery, την Παρασκευή 12/110:30 - 18:30 και το Σάββατο 13/112:00 - 16:00.

 

ΕΚΘΕΣΗ

Street Photography: Έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery

free weekend 2018

Η φωτογραφία δρόμου είναι πάντα ένα ιδαίτερα ενδιαφέρον είδος φωτογραφίας για τους θεατές, για αυτό και η Blank Wall Gallery παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Street Photography». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00. 

Η φωτογραφία δρόμου πραγματεύεται στιγμιότυπα της καθημερινότητας σε δρόμους πόλεων που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ. Για πολλούς φωτογράφους η περιπλάνηση στους δρόμους της όλης με κρεμασμένη μια μηχανή στο λαίμο έχει γίνει κομμάτι της ζωής τους, προσπαθώντας να αποτυπώσουν και να καταγράψουν ένα πρόσωπο, μια στιγμή ή ένα γεγονός.

Οι φίλοι της Blank Wall Gallery θα έχουν την ευκαιρία από αυτό το Σάββατο και ώρες από τις 11.30 έως τις 14.00, να δουν φωτογραφίες δρόμου, από πάνω από 90 καλλιτέχνες από διάφορα μέρη του κόσμου στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της. 

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Jazz βραδιά με την Αγγελική Τουμπανάκη στο ΚΠΙΣΝ

87aee5f7d02b368e49616a89fa0a33ec XL

H σειρά συναυλιών Jazz Διαχρονίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει να εξερευνά την ελληνική Jazz σκηνή και υποδέχεται το 2018, με την Αγγελική Τουμπανάκη, την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και ώρα 21.00, για μία συναυλία στον Φάρο.

Μαζί με τους σολίστες Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα, αλλά και το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Terra Voce, θα παρουσιάσουν τις Συνδέσεις, με τραγούδια ορόσημα της ελληνικής δισκογραφίας και τραγούδια του κόσμου, διαφορετικών χωροχρόνων, με ένα δικό τους σύγχρονο τρόπο.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Dreamy Whispers live στο Gazarte

f66eb505b2be49cac5e54603d6a466be XL

Το roof stage του Gazarte υποδέχεται την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου και ώρα 22.30, το συγκρότημα Dreamy Whispers. Έχοντας εξελίξει το «κεφάλαιο» διασκευή, είναι έτοιμοι να μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, με αφετηρία την Disco και άλλα πολλα.

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι ηλίθιοι» του Neil Simon στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου

346725

Το κλασσικό έργο «Οι ηλίθιοι» του Neil Simon, ανεβάζει η θεατρική Ομάδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε τρεις παραστάσεις, στις 12, 13 και 14 Ιανουαρίου και ώρα 20.30, στο αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αγίου Δημητρίου (Αργοστολίου & Δήλου).

Υπόθεση

Οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού της Ουκρανίας είναι ηλίθιοι εξαιτίας μιας παλιάς κατάρας. Στο παρελθόν είχαν προσπαθήσει να τη λύσουν, χωρίς όμως να το καταφέρουν. Ώσπου εμφανίζεται ο νέος δάσκαλος... Η σκηνοθεσία είναι του Λευτέρη Γιοβανίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Αρτέμιδος Φλέσσα και η παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Αγίου Δημητρίου.

 

ΔΙΑΛΕΞΗ

«Νόηση, γοητεία και συναίσθημα στα άνθη» στο Δημαρχείο Γλυφάδας

6188aa29f5524120169c259975053531 XL

Tο Σάββατο 13 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Γλυφάδας (Άλσους 15), με κεντρικό θέμα: «Νόηση, γοητεία και συναίσθημα στα άνθη».

Ομιλήτρια θα είναι η ομότιμος καθηγήτρια και συγγραφέας, κα Βούλα Λαμπροπούλου, ενώ, παράλληλα, θα παρουσιαστεί και το βιβλίο της «Τα άνθη στην αρχαία Ελλάδα» από την καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Ειρήνη Πέππα-Παπαϊωάννου και από την ομότιμο καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κα Θεώνη Μικρογιαννάκη.

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας, θα πλαισιωθεί από την καλλιτεχνική ομάδα Μνημοσύνη, ενώ θα υπάρξει και η συμμετοχή της υψιφώνου, Ζαφείρως Χατζηφωτίου, η οποία με τη φωνή της θα ταξιδέψει το κοινό.

 

ΑΘΛΗΣΗ

Πολεμική Τέχνη Aikido από γυναίκες για γυναίκες

 

185 1411121665

 

Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και από τις 11.00, διοργανώνεται ένα δωρεάν μάθημα αυτοάμυνας μόνο για γυναίκες από γυναίκες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (1ος όροφος αίθουσα 11) στο χώρο του Geobukan. 

Εκπαιδευτές θα είναι η Αγγελική Μαντά (4ο DAN Aikikai και Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής) και η Τσιλτικλή Ιφιγένεια (1o DAN Aikikai). 

 

ΤΑΙΝΙΑ

«Ο αγνοούμενος» (Missing - 1982): Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά στο Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

35a

Ο Αγνοούμενος είναι αμερικανική ταινία του 1982 σε σκηνοθεσία του Κώστα Γαβρά και σε σενάριο του σκηνοθέτη και του Ντόναλντ Στιούαρτ. Βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τόμας Χάουζερ, που αναφέρεται στην πραγματική ιστορία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τσάρλι Χόρμαν, εξαφανισθέντα στη Χιλή του Αουγούστο Πινοσέτ.

Ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Τσάρλι Χόρμαν εξαφανίζεται στη Χιλή όταν γίνεται το πραξικόπημα του Πινοσέτ. Στη χώρα καταφτάνει ο πατέρας του, ο Έντμουντ, ο οποίος θεωρεί ότι οι ιδεολογικές απόψεις του γιου του τον οδήγησαν σε αυτό το γεγονός. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, όμως, ο Έντμουντ ανακαλύπτει ότι η αμερικανική πλευρά καθυστερεί επίτηδες την υπόθεση και πως οι ΗΠΑ συνεργάζονται με το δικτατορικό καθεστώς της Χιλής. Στο τέλος, οι αμερικανικές αρχές τον πληροφορούν πως ο γιος του δικαίως είναι νεκρός, καθώς είχε ριζοσπαστικές πολιτικές αντιλήψεις...

Ημέρα & Ώρα: Σάββατο 13/1, 20.30

Xώρος: Κινηματοθέατρο Κ. Γαβράς

 

ΕΚΘΕΣΗ

Energy Athens 2018 στο Contemporary Space Athens

345958

Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 8η συνεχή χρονιά καλλιτέχνες από όλα τα είδη των τεχνών όπως ζωγραφική,φωτογραφία, αρχιτεκτονική, βιομηχανικό σχεδιασμό, ψηφιακό κολλάζ, κεραμική, χειροποίητο κόσμημα και του βίντεο, στο Energy Athens 2018. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 19.00, στο Contemporary Space Athens.

Στόχος της έκθεσης είναι να συγκεντρώσει νέες ιδέες και πλούσια περιβάλλοντα που ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε πιο εσωτερικές προσωπικές διαδρομές υπερβαίνοντας τα προφανή, να μεταφέρει την "ενέργεια" της εποχής μας μέσα από την ματιά των καλλιτεχνών που συμμετέχουν. Θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε την έκθεση και το Σάββατο 13 Ιανουαρίου14:00 - 21:00. 

 

ΘΕΑΤΡΟ

«Δον Κιχώτης» στο θέατρο Ξυλοτεχνία

donkixotis

Η Θεατρική Σκηνή "Ανδρέας Βαρούχας" και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου παρουσιάζουν την παράσταση «Δον Κιχώτης» του Μ. Θερβάντες, σε σκηνοθεσία Φάνη Κάσσιου, την Παρασκευή 12/1 και το Σάββατο 13/1 στις 21.00, στο θέατρο "Ξυλοτεχνίας" (Παρασκευοπούλου & Κ. Παλαμά, Περιστέρι).

Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.