Family Weekend 24 - 26/11: 10 + 1 ξεχωριστές ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Family Weekend 24 - 26/11: 10 + 1 Family Weekend 24 - 26/11: 10 + 1
Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Μαθήματα Κοσμολογίας: Η Μεγάλη Έκρηξη (Βig Bang)

Τι είναι η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang); Τι είναι η διαστολή του Σύμπαντος και ποια θα είναι η εξέλιξή του; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν σε ένα εργαστήριο Κοσμολογίας με πειράματα και δράσεις με απλά υλικά, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Playing with Protons του πειράματος CMS, στο CERN. Απευθύνεται σε παιδιά 10-12 ετών και θα γίνουν δεκτές έως και 15 συμμετοχές. 

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Τίνα Νάντσου Φυσικός, Παιδαγωγική υπεύθυνη Playing with Protons για την Ελλάδα 

Βοηθος εργαστηρίου: Ολυμπία Τριανταφύλλου, Εκπαιδευτικός Νηπιαγωγός


Τιμές; δωρεάν
Πότε; Παρασκευή 24/11,  18.00-19.00 & 19.00-20.00
Που; ΚΠΙΣΝ

 

ΘΕΑΤΡΟ

"Χωρίς ντροπή" του Στέφανου Κακαβούλη στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα

335272

Ένα έργο σε σκηνοθεσία Στέφανου Κακαβούλη που θίγει τις τραγικές συνέπειες του ηλεκτρονικού εγκλήματος, που από "σημείο των καιρών", εξελίσσεται σε επικίνδυνη μάστιγα για τις ψυχές, το μυαλό και το σώμα των έφηβων. Το θέμα προσεγγίζεται χωρίς περιστροφές και χωρίς την εθελοτυφλία που η πλειοψηφία των οικογενειών επιλέγει, ασυνείδητα, γιατί και οι ίδιοι οι γονείς βασανίζονται από τα δικά τους υπαρξιακά και συναισθηματικά κενά. Απευθύνεται σε εφήβους.

Παίζουν: Γιάννης Τσουρουνάκης, Μαρία Βλάχου, Κώστας Κλάδης, Μαριέλλη Μανουδάκη

Τιμές; Γενική είσοδος: 10€, μειωμένο: 7€

Πότε; Παρασκευή 24/11 στις 21.15, Σάββατο 25/11 στις 19.30
Πού; Θέατρο Κάτω Από τη Γέφυρα

 

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Εργαστήριο "Στα χνάρια του Μάγνη και του Αρχιμήδη"

334842  

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά θα μάθουν για το βοσκό τον Μάγνη και πώς ανακάλυψε τον φυσικό μαγνήτη, θα μάθουν τα μυστικά των μαγνητών, παίζοντας πολλά παιχνίδια και κάνοντας παράλληλα και πειράματα. Θα ταξιδέψουν στις Συρακούσες της Ιταλίας και θα γνωρίσουν τον μεγάλο Έλληνα επιστήμονα και εφευρέτη Αρχιμήδη, πραγματοποιώντας πειράματα με το νερό και τον αέρα και ρίχνοντας βολές με τον καταπέλτη του, που ήταν και δική του εφεύρεση άλλωστε, και τέλος θα γεμίσουν το "Βιβλιοπωλείο της Άννας" με σαπουνόφουσκες.

Απευθύνεται σε παιδιά 4 – 12 ετών.

Διάρκεια εργαστηρίου: 90 λεπτά.

Τιμές; Κόστος συμμετοχής: 8€ (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής) *Ελεύθερη είσοδος σε γονείς - συνοδούς των παιδιών
Πότε; 24/11 στις 18.00
Πού; Το Βιβλιοπωλείο της Άννας (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 236)

 

ΘΕΑΤΡΟ  

"Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν!" στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

 

Min tros oti sou serviroun

Η Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας, παρουσιάζει τη θεατρική διασκευή του βιβλίου της Ελένης Σβορώνου, "Μην τρως ό,τι σου σερβίρουν!". Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση για τη διατροφή και τον σύγχρονο τρόπο ζωής από την Ομάδα Θεάτρου Δον Κιχώτες, για παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας: 210 9593518.

Έρχεται ο Φρικασές! Ο διάσημος γευσιγνώστης, έρχεται στον Πρόκο. Στην όμορφη καστροπολιτεία όπου άνθιζε κάποτε ο πρόκος. Μαζί και η οικονομία της. Χτυπάει η καρδιά του Φρικασέ. Χρόνια ονειρευόταν αυτό το ταξίδι. Θα γευτεί επιτέλους τις ουράνιες γεύσεις του ιστορικού Πρόκου! Χτυπάει και η καρδιά των Προκομμένων. Γιατί κάτι έχει αλλάξει στο πιάτο τους. Γιατί είχαν αρχίσει να τρώνε ό,τι τους σέρβιραν. Γιατί δεν ήξεραν πως υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν το πιάτο, το στομάχι τους, την υγεία τους και την υγεία του πλανήτη.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; 25/11 στις 12.00
Που; Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέα

 

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

 Kids Sprint στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

221758

Ένας αγώνας δρόμου μικρών αποστάσεων για παιδιά και έφηβους σε ευθεία 217 μέτρων διοργανώνεται αυτή την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ. Οι αποστάσεις εξαρτώνται από την ηλικία των συμμετεχόντων και ο αγώνας θα χρονομετρηθεί. Απευθύνεται σε παιδιά 6-15 ετών και μπορούν να συμμετάσχουν έως 30 άτομα ανά κατηγορία με προεγγραφή εδώ.

Οι κατηγορίες είναι οι εξής:

 
Super mini:
αγόρια (2010-2011) 40μ.
κορίτσια (2010-2011) 40μ.


Pro mini:
αγόρια (2008-2009) 40μ.
κορίτσια (2008-2009) 40μ.


Mini:
αγόρια (2006-2007) 50μ.
κορίτσια (2006-2007) 50μ.

 

Παμπαίδες Β’: αγόρια (2004-2005) 60μ.
Παγκορασίδες Β’: κορίτσια (2004-2005) 60μ.
Παμπαίδες Α’: αγόρια (2002-2003) 150μ.
Παγκορασίδες Α’: κορίτσια (2002-2003) 150μ.

 

Τιμές; δωρεάν

Πότε; Κυριακή 26/11, 10.00-13.00
Πού; ΚΠΙΣΝ

 

ΗΜΕΡΙΔΑ

Μαθαίνουμε τα μυστικά της υγιεινής παιδικής διατροφής στο Public Συντάγματος

 

336088

Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής κατά την παιδική ηλικία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, τόσο για την ομαλή σωματική, νοητική και ψυχική ανάπτυξη των παιδιών, όσο και για την πρόληψη ασθενειών κατά την ενήλικη ζωή. Η συγγραφέας Ευγενία Καραγιαννίδου (Διαιτολόγος – Διατροφολόγος), παρέα με τη νέα της ηρωίδα "Φένια Διατροφένια", μας προσκαλεί στην πρώτη διαδραστική παρουσίαση των βιβλίων της "Διατροφή και Γεύση" και "Ένας Κλόουν Γλυκατζής και η Νεράιδα της Διατροφής".

Τιμές; δωρεάν

Πότε; 25/11, στις 17.30
Που; Public, Σύνταγμα

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παραμύθια με την Ξένια στο Μικρό Παλλάς

kalogeropoulou 1

Οι εκδόσεις Μάρτης και τα Public σας προσκαλούν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου στο Μικρό Παλλάς, μαζί με τα παιδιά σας, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στην Ξένια Καλογεροπούλου και στα νέα της βιβλία της "Η Μπάμπουσκα" και "Παραμύθια με την Ξένια-λίγο φοβιστικά". Απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών.

Τιμές; δωρεάν
Πότε; 25/11, στις 12.00
Πού; Μικρό Παλλάς

 

ΜΠΑΛΕΤΟ

"Σταχτοπούτα" στο Θέατρο του ACS Athens

333653

Ο Ελληνικός Σύλλογος της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου, παρουσιάζει το μπαλέτο "Η Σταχτοπούτα". Ένα ρομαντικό μπαλέτο, σε παραμυθένιο περιβάλλον το οποίο περιλαμβάνεται σαν θέμα στο ρεπερτόριο όλων των μεγάλων μπαλέτων. Χορεύει η Ομάδα Νέων Ελλήνων Χορευτών της Royal Academy of Dance, σε χορογραφία της χορογράφου Χριστιάνας Στεφάνου. Το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά κάθε ηλικίας και μεγάλους.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Τιμές; 20€

Πότε; 25 & 26/11, στις 19.00
Πού; Θέατρο του ACS Athens

 

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Καρυοθραύστης στο Θέατρο Αθηνά

ad11b233f66e0858babd7f6198e86e25 XL

Η παιδική παράσταση ο "Καρυοθραύστης" έργο του Χόφμαν σε μουσική του Τσαϊκόφσκι και σε σκηνθεσία της Τούλα Ζαχαριουδάκη, ανεβαίνει από αυτή την Κυριακή, στο Θέατρο Αθηνά. Πρόκειται για ένα έργο ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις.... κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται, να ελπίζουν...

Παραμονή Χριστουγέννων στο σπίτι της μικρής Κλάρας. Όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα τα παιχνίδια ζωντανεύουν και γιορτάζουν τα δικά τους Χριστούγεννα. Ο Καρυοθραύστης – δώρο του θείου των παιδιών – γίνεται ένας όμορφος πρίγκιπας που ταξιδεύει μαζί με την Κλάρα και με την βοήθεια των παιδιών – θεατών στην Ονειροχώρα. Τι θα γίνει όμως όταν ξημερώσουν Χριστούγεννα; Που θα βρεθεί η μικρή Κλάρα και ο Καρυοθραύστης - Πρίγκιπας;

Τιμές; 10€
Πότε; 26/11 στις 11.00 & στις 15.00
Πού; Θέατρο Αθηνά

 

ΟΠΕΡΑ

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο Μέγαρο Μουσικής

2321212

Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ εμπνέεται από μια ονειρική Αθήνα και περιγράφει τις περιπέτειες τεσσάρων νεαρών Αθηναίων και μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών καθώς και τη σχέση τους με τον Δούκα και τη Δούκισσα της Αθήνας, Θησέα και Ιππολύτη, αλλά και με τα ξωτικά ενός δάσους κάτω από το μαγικό φεγγαρόφωτο. Δημοφιλή αποσπάσματα από το έργο του, παρουσιάζονται από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στην πρωινή κυριακάτικη συναυλία της 26ης Νοεμβρίου στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου Μουσικής.

Η μουσική συνοδεύεται από την προβολή εικαστικών δημιουργιών, οι οποίες είναι όλες εμπνευσμένες από τη μουσική σύνθεση της συναυλίας. Πρόκειται για έργα παιδιών και νέων 6-16 ετών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του Μεγάρου "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας". Μετά το τέλος του μουσικού μέρους, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των έξι νικητών του διαγωνισμού και θα γίνει η απονομή των βραβείων.

Που: Μέγαρο Μουσικής

Πότε: 26/11, στις 11.30
Τιμές: Φοιτητές, παιδιά, νέοι, ένας συνοδός παιδιών έως 15 ετών: 8€, Γενική είσοδος: 14€

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών της Μικράς Ασίας με παραδοσιακή μουσική

piop 0301 1

Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών της Μικράς Ασίας με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής για μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή. Την αφήγηση αναλαμβάνει η Αφροδίτη Χαραλαμπάκη και την μουσική η Μαρία Κοτσίρη. Περιπέτειες απλών ανθρώπων, καμώματα βασιλιάδων, σκέψεις μυθικών πλασμάτων και σοφά λόγια του Χότζα θα ζωντανέψουν μέσα από μία μουσική αφήγηση, με παλιές ιστορίες, παραμύθια και τραγούδια της Μικρασίας.

Που: Ίδρυμα Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού
Πότε: 26/11, στις 18.30
Τιμές: Είσοδος: 10€, Μειωμένο: 8€

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.