Γύρω γύρω μήνες της Χρύσας Διαμαντοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Γύρω γύρω μήνες της Χρύσας Γύρω γύρω μήνες της Χρύσας
Από την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018 έως και την Κυριακή 21 Απριλίου 2019, ανεβαίνει στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη η παράσταση «Γύρω γύρω μήνες» από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής, με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», σε μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών. Από τον Νοέμβριο και τις παραδόσεις του φθινοπώρου, μέχρι την Άνοιξη, το Πάσχα και τα έθιμα της Λαμπρής, κάθε Κυριακή, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, είναι αλλιώτικη.   Η κυρά Καλή συναντά τον κάθε έναν από τους 12 μήνες, ζει την κάθε νέα εποχή με τα έθιμά της και τα ζωντανεύει σε μια γιορτή, όπως εκείνες που απλά και παραδοσιακά έστηναν οι παρέες των παιδιών στις γειτονιές, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.   Τον Νοέμβριο: έθιμα και τραγούδια του φθινοπώρου, παιχνίδια από τα νυχτέρια, χειμερινές αγροτικές εργασίες   Τον Δεκέμβριο: παραδόσεις του Χειμώνα, κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, παιχνίδια με καλικάτζαρους και έθιμα του Δωδεκαημέρου   Τον Ιανουάριο: έθιμα Πρωτοχρονιάς, ποδαρικό, κάλαντα Φώτων   Τον Φεβρουάριο: έθιμα και τραγούδια Αποκριάς, Κουδουνάτοι, γαϊτανάκι, αποχαιρετισμός του Χειμώνα   Τον Μάρτιο: χελιδονίσματα, καλωσόρισμα της Άνοιξης, γαϊτανάκι, Περπερούνα   Τον Απρίλιο: έθιμα της Λαμπρής, κάλαντα του Λαζάρου και λαϊκά παιχνίδια.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.