Πότε ξεκινούν οι πρώτες αληθινές ζωγραφιές των παιδιών μας;

Γραμμές, σχήματα, χρώματα... από τις πρώτες "μουτζούρες" στη ζωγραφιά της μαμάς και του μπαμπά, τα παιδιά επικοινωνούν πολύ μέσα από τη ζωγραφική.

Από τις πρώτες μουτζούρες του μικρού σου ως τα πρώτα σχήματα που έχουν νόημα τα χεράκια του μικρού σου σε συνόδευσαν σε ένα συναρπαστικό ταξίδι τέχνης και, τώρα, οι ζωγραφιές του αρχίζουν να “παίρνουν σχήμα”!

Γύρω στα τρία ή στα τέσσερα χρόνια το παιδί σου αρχίζει να ζωγραφίζει ανθρώπινες φιγούρες και συχνά αυτή η ζωγραφιά απεικονίζει την εντύπωση που έχουν για τον εαυτό τους και για το συναισθηματικό τους κόσμο... για το λόγο αυτό τα πρόσωπα που αγαπούν περισσότερο μπορεί στο χαρτί να είναι πολύ μεγαλύτερα, όπως για παράδειγμα η μαμά!

Πιθανώς το παιδί σου στην αρχή να σε ζωγραφίζει σαν ένα μεγάλο κύκλο, από όπου ξεκινούν γραμμές (χέρια και πόδια) και μόνο μετά θα εμφανιστούν τα μάτια η μύτη, το στόμα...

Δεν έχει ακόμα πολύ αναπτυγμένη την ικανότητα συντονισμού των χεριών που πιάνουν τα χρώματα για να αναπαράγει αυτό που βλέπει στο χαρτί.... έτσι η μαμά του θα είναι ένα “τεράστιο κεφάλι”!

Αλλά πόσο συγκινητικό θα είναι όταν θα τρέχει πίσω σου για να σου δείξει περήφανο το πρώτο σου πορτρέτο! Θα δεις τον εαυτό σου υπέροχο σε αυτό το χαρτί!

Από 5 ετών τα χέρια και τα πόδια θα ξεκινούν από τον κορμό και το κεφάλι και τα μάτια θα βρίσκονται στη σωστή θέση.

Μόνο μετά τα 6 χρόνια οι πρωταγωνιστές των σχεδίων του θα αποκτήσουν προσωπικά στοιχεία και θα ανήκουν σε ένα περιβάλλον όπου το παιδί σου θα διηγείται ιστορίες: άκουσέ το καθώς θα σου διηγείται μια ιστορία, θα νιώσεις πολύ περήφανη!

Η ζωγραφιά είναι πάντα μια στιγμιαία αναπαράσταση και για το λόγο αυτό μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, ακόμα και από μια άσχημη μέρα στο σχολείο!

Αλλά θα είναι πάντα πολύ συναρπαστικό να καθίσεις με το παιδί σου καθώς θα σου διηγείται την ιστορία της ζωγραφιάς του. 

 

e-max.it: your social media marketing partner

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    e-max.it: your social media marketing partner