Στο ΣτΕ η διαμάχη ΣΚΑΙ - ΕΣΡ για το Survivor

Στο ΣτΕ η διαμάχη ΣΚΑΙ - ΕΣΡ Στο ΣτΕ η διαμάχη ΣΚΑΙ - ΕΣΡ

Η διαμάχη ανάμεσα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ θα κριθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αιτία της εν λόγω διαμάχης είναι η ώρα προβολής του ριάλιτι Survivor. Η απάντηση του του ΣτΕ θα καθορίσει ουσιαστικά το αν η μετάδοση θα γίνεται πριν ή μετά τις 9 μ.μ., ως εκ τούτου αν θα απαιτείται ή όχι η συναίνεση των γονέων για την τηλεθέαση από ανήλικους.

Η παράβαση ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών».

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπή Survivor πριν τις 9 μ.μ., έτσι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία. Επίσης, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΙ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε την διοικητική παράβαση. 

τηλεοπτικός σταθμός, με τη σειρά του, υποστηρίζει ότι από το ΕΣΡ ελήφθησαν ενδεικτικά αποσπάσματα από την επίμαχη εκπομπή, με αντιδράσεις και διαλόγους των παικτών που κρίθηκαν ότι μπορεί να έχουν δυσμενή επίδραση στην προσωπικότητα, την ηθική και πνευματική ανάπτυξη των ανηλίκων.

Μάλιστα, ο εν λόγω τηλεοπτικός σταθμός επικαλείται στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης σύμφωνα με τα οποία στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και εξ ΄ αυτών παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί. ΤοSurvivor είναι παγκοσμίως γνωστό πρόγραμμα οικογενειακής τηλεθέασης (ψυχαγωγία σε συνέχειες), σημειώνει ο ΣΚΑΙ, και έχει προβληθεί στη χώρα μας κατά το παρελθόν από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν από τις 9 μ.μ. χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση.

Ο ΣΚΑΙ υποστηρίζει ότι η απόφαση του ΕΣΡ είναι αναιτιολόγητη, πάσχει από πλημμέλειες, πολύ περισσότερο δε όταν στις κατηγορίες των προγραμμάτων δεν υπάρχει πρόβλεψη για reality, όπως είναι η εκπομπή Survivor.

Mommyland.gr

  • Καλωσορίσατε στη χώρα των μαμάδων!

    Στόχος μας, να προσφέρουμε σε όλες τις μαμάδες έμπνευση, δύναμη, γνώση αλλά και να μοιραστούμε εμπειρίες και χρήσιμες πληροφορίες που θα μας συνοδεύσουν σε όλη τη διάρκεια του ξεχωριστού ταξιδιού της μητρότητας!!!

    e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.